Monetăria Statului își plătește directorul, un fost electrician, cu 5.300 €/lună

Octavian Schen a încercat să își ascundă salariul în declarația de avere, cu toate că o astfel de practică este nelegală

Octavian Schen, director general la Monetăria Statului câștigă nici mai mult, nici mai puțin de 5.300 euro pe lună, potrivit unei știri inițiale Newsweek.ro. Conform informațiilor, acesta ar fi încercat (și reușit) să își ascundă veniturile obținute de la Monetăria Statului, în ultimii doi ani, ceea ce reprezintă o practică nelegală. Veniturile erau marcate cu „secret”, în declarația sa de avere din 2020, directorul acoperind sumele.

Monetăria Statului, locul unde electricienii pot deveni directori generali

Nu se știe motivul concret pentru care Schen a decis să-și ascundă veniturile salariale câștigate datorită funcției de director general la Monetăria Statului, însă ceea ce se știe este că acesta a intrat în instituție în anul 1998 când s-a angajat, într-o primă instanță, ca electrician la secția mecano-energetică. Timp de cinci ani a ocupat această funcție, ulterior obținând o diplomă de licență la ASE, semn că o diplomă de bacalaureat obținută la Grupul Școlar Industrial Energetic București nu era suficient pentru actualul director. Perseverența i-a adus beneficii acestuia, din câte se poate observa.

În drumul său pe scara ierarhică, Octavian Schen a trecut pe la contabilitate, ca mai apoi să ocupe un post la divizia de resurse umane. Următorul pas l-a propulsat direct pe scaunul de director al Monetăriei Statului.

Aurelia Surulescu, social democrata care s-a îmbogățit din salariul de la stat

Câteva detalii despre activitatea Monetăriei – post Revoluție

„În 1990 a fost adoptată  o Hotărâre de Guvern prin care Monetăria Statului se organizează ca regie autonomă în subordinea Băncii Naționale. În primii ani de după Revoluție, la Monetărie există o activitate intensă de batere pentru înlocuirea vechii monede a republicii socialiste. Se execută majoritatea monedelor de 1, 5, 10, 20, 50 și 100 de lei. În 2005, este extrem de activă în denominarea leului și reapariția în circulație a subdiviziunilor acestuia”, menționează sursa citată anterior.

Articolul precedentExecutor judecătoresc din Craiova, reținut de procurori pentru executarea silită ilegală cu repetiție a Complexului Energetic Oltenia
Articolul următorRomânia are de astăzi 6 procurori delegați la Parchetul European
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.