Captura video

Primăria Sectorului 5 a anunțat că va confisca mașinile celor care aruncă deșeuri pe domeniul public, aceasta fiind considerată o măsură care încearcă să stopeze un fenomen tot mai întâlnit în Capitală.

La nivelul Sectorului 5 a fost demarată o acțiune e depistare și sancționare a celor care încalcă prevederile HCMB 120/2010, cu privire la aprobarea normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului Bucureștui și legislația în vigoare, inclusiv de confiscare a mijloacelor de transport, acțiune la care participă reprezentanți ai Poliției Locale Sector 5 și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Acțiunea, dispusă de ministrul Mediului, Tanczos Barna, și reglementată prin decizia comisarului general, din 19.05.2020, a vizat  întreaga suprafață a UAT București, iar cu precădere au fost luate în vizor zonele din Sectorul 5, unde au existat indicii temeinice că se depozitează deșeuri provenite din construcții, și nu numai.

Iată că se poate. O bună colaborare între ministrul Mediului, Primarul general și primarii de sectoare, face ca astăzi, și Primăria Sectorului 5 să acționeze , conform dispoziției Minsitrului Mediului, dispoziției comisarului general al GNM. Primăria Sectorului 5 a ieșit în stradă, pe acei nemernici, am titulatura cuvintelor, cei care aruncă din basculantă, din căruțe, din mașini, saci cu moloz, cu resturiu din cinstrucții, basculante întregi, la limita sectorului, în zonele verzi și poluează aerul. La dispoziția scrisă, a comisarului general al mediului, Primăria Sectorului 5, prin intermediul Poliției Locale, va face toate demersurile necesare pentru a stopa acest fenomen care afectează mediul și sănătatea oamenilor

Primar Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone

Amenzi usturătoare și vehicule confiscate

Acesta a atras atenția celor care vor să recurgă la astfel de acțiuni, precizând că există riscul de a rămâne fără autovehicule. „Cei care au făcut astfel de ilegalități trebuie să știe că nu ne jucăm. Dacă vor mai comite asemenea fapte, ceea ce am constatat și astăzi, vor fi sancționați,  iar mașinile le vor fi consfiscate. Trebuie să intrăm în legalitate, într-un cuvânt, gata cu joaca prin Sectorul 5.

Astăzi, într-o echipă unitară a celor șase primari de sector, cu primarul general și cu ministrul Mediului, pe care îl felicit pentru această inițiativă (legea exista, dar nu se putea pune în practică), am și dat amenzi, usturătoare”, a mai spus edilul Cristian Popescu Piedone.

Activitatea se va desfășura în continuare, cu patrulări succesive cu și din autovehicule sub directa coordonare a conducerii Poliției Locale Sector 5.

Articolul precedentMarcel Ciolacu îl acuză pe premierul Cîțu că „minte cu nerușinare”
Articolul următorCSM discută azi despre desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție