Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii se va întâlni mâine pentru a stabili detaliile referitoare la propunerile ministrului Justiției de numire în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Procedura este una strict consultativă, Secția pentru procurori urmând a-i intervieva pe cei trei. După avizare, propunerile înaintate CSM de către Cătălin Predoiu încă din 22 ianuarie vor fi la mâna lui Klaus Iohannis, care va emite deciziile de numire.

Mâine, prima programată la interviul în fața Secției pentru procurori este Gabriela Scutea, propunerea de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. De la ora 12.00 se va desfășura interviul lui Crin Nicu Bologa – propus pentru funcția de procuror șef
al Direcției Naționale Anticorupție, iar de la 14.00 cel al Giorgianei Elena Hosu – nominalizată ca procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Articolul precedentCabinetul Orban, reloaded
Articolul următorPonta, după ce a frunzărit programul de guvernare al Guvernului Orban 2: „Este cel mai cinic și mai nerușinat mincinos”