Primarul Constanţei, Radu Mazăre, ar urma să fie exclus din PSD în următoarea perioadă, conducerea organizaţiei de la malul mării urmând să fie preluată de Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. Acesta din urmă, relatează presa constănţeană, este susţinut de unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri de pe litoral, Gheorghe Bosânceanu, patronul Şantierului Naval Constanţa. 

Dă în clocot oala politichiei la malul mării. În ultimele zile, presa constănţeană a publicat mai multe informaţii, “pe surse”, potrivit cărora domnia lui Radu Mazăre ar urma să ia sfârşit. În urmă cu câteva zile, diversele tabere politice şi cercuri de interese au stat numai în întâlniri de taină. S-au întâlnit opozanţii lui Mazăre între ei, s-a întâlnit Mazăre cu Bosânceanu şi au stat la sfat senatorul PSD Alexandru Mazăre, fratele edilului şef, împreună cu omul de afaceri Gabriel Comănescu, proprietarul companiei Grup Servicii Petroliere (GSP). Ziua de Constanţa precizează că atât Comănesccu cât şi Bosânceanu au confirmat existenţa acestor întâlniri.  

Marian Oprişan: „Fără foc nu iese fum”

Marian Oprisan

În vreme ce preşedintele PSD, Victor Ponta, a dezminţit categoric un asemenea scenariu, baronul pesedist de la Vrancea, Marian Oprişan, a fost mai reţinut: „Nu ştiu, dar fără foc nu iese fum”.

Tot ziariştii constănţeni susţin că secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, nu ar fi străin de tentativa de detronare a lui Mazăre. Oficial, Ştefănescu a dezminţit informaţia: „De Radu Mazăre mă leagă o prietenie de foarte mult timp. Am fost mereu de acord cu Radu Mazăre, el este hotărât şi tranşant. Niciodată nu aş fi împotriva lui. De Gheorghe Bosânceanu, în schimb, nu mă leagă nici măcar o amiciţie protocolară”. Totuşi, Gheorghe Donţu, fost membru al PSD Constanţa, susţine că, în urmă cu nu foarte mulţi ani, Codrin Ştefănescu i-ar fi făcut lobby în partid lui Mihai Daraban. Şi acesta din urmă a dezminţit că ar unelti împotriva lui Mazăre: „S-a tot vorbit despre asta în ultimele trei luni, s-a vorbit şi după ce a fost Ponta în Şantierul Naval. Sunt zvonuri, pentru că nici eu, nici Bosânceanu nu mai facem politică. Iar dacă mi s-ar propune, nu aş accepta. Nu-mi surâde ideea. Pot să mă şi roage, eu voi spune nu. Oricum, sunt într-o poziţie socială în care nu sunt obligat să accept”, a precizat Mihai Daraban. 

Ziarul Timpul merge şi mai departe cu scenariul legat de mazilirea lui Radu Mazăre, susţinând că acesta ar cocheta cu ideea de a candida la alegerile prezidenţiale din toamnă. Calculele edilului ar fi următoarele: chiar dacă nu va câștiga, crede că va obține 20%-30%, îndeajuns pentru a deveni un arbitru în turul doi.

UPDATE  Contactat de Ziarul de Investigaţii, Radu Mazăre nu a vrut să comenteze scenariile din presa constanţeană. „N-am văzut şi nu mă interesează”, ne-a spus sec primarul Constanţei

Articolul precedentAstra Asigurări, dată de BNR pe mâna DNA. Vezi aici acuzaţiile aduse lui Dan Grigore Adamescu
Articolul următorDeutsche Bahn, în pole position pentru noua privatizare a CFR Marfă