Sursa: Google maps

O funcționară publică, angajată în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Sibiu, a fost condamnată definitiv pentru luare de mită, la închisoare cu suspendare.

Femeia lucra ca inspector superior în cadrul Biroului Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Fizice al AJFP Sibiu, calitate în care, în perioada mai – iunie 2022, a solicitat diverse sume de bani cu titlu de mită, pentru servicii care de fapt intrau în atribuțiile sale.

Din ce detaliază anchetatorii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sesizarea privind faptele de corupție a fost transmisă chiar de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu.

Așa a demarat ancheta, stabilindu-se că funcționarul public în cauză a pretins și primit sume de bani cuprinse între 100 de lei și 720 de lei, „condiţionând în prealabil îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu privind punerea la dispoziția contribuabililor a formularelor ce se impuneau a fi completate de aceștia, dar și acordarea de îndrumări în scopul completării declarațiilor de venituri şi înregistrarea acestor declarații, activităţi pentru îndeplinirea cărora nu sunt stabilite taxe suplimentare”.

Femeia a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, iar instanța a găsit-o vinovată de 4 acte materiale de luare de mită, fiind condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare. Nemulțumită, a atacat sentința, însă Curtea de Apel Alba-Iulia i-a respins „ca nefondat” apelul formulat.

Aceasta a însemnat că prima sentință, cea a Tribunalului Sibiu, a rămas definitivă, atât în ceea ce privește condamnarea la închisoare cu suspendare, cât și privitor la interzicerea mai multor drepturi, inclusiv acela a „exercitării dreptului de a ocupa o funcție, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii”.

Dispune ca inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, jud. Sibiu sau în cadrul Muzeului Astra, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Deduce din pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată a duratea reținerii, arestării la domiciliu începând din data de 31.08.2022, până la data de 30.09.2022.

Confiscă de la inculpata R.I.E. suma de 1.350 de lei, reprezentând contravaloarea foloaselor necuvenite pretinse cu titlu de mită.

Menţine măsura asigurătorie a sechestrului asigurător instituit prin ordonanța din 01.09 2022 procurorului Parchetului de pe langa Tribunalului Sibiu asupra sumei de sumei de 600 euro, depusă în 5.09.2022 pe numele inculpatei. Obligă inculpata la plata către stat a sumei de 4.400 de lei reprezentând cheltuieli judiciare catre stat”, se mai arăta în sentința rămasă definitivă.

Articolul precedentBucureștenii, din nou în frig, după o avarie la sistemul de termoficare; Firea acuză „incompetența politicienilor de dreapta din București”
Articolul următorIohannis, șeful CE? Tomac: „Este un scenariu nerealist pe care încearcă PNL-ul să-l arunce pe piață”