După votul negativ din comisiile parlamentare de dinaintea numirii sale în funcție, liberalul Florin Cîțu primește un alt semnal de neîncredere. Senatorii au adoptat moțiunea simplă depusă de PSD la adresa acestuia, cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” și două abțineri. Chiar și așa, mai departe nu se întâmplă nimic, moțiunea „Guvernare PNL-numele tău este austeritate” nu va produce efecte. Florin Cîțu a spus că va face un pas în spate și va pleca din fruntea Ministerului Finanțelor dacă i se va cere, însă premierul îl vrea în continuare în guvernul său.

Ludovic Orban consideră că Florin Cîțu nu are nicio vină pentru ce se întâmplă acum cu finanțele țării și că „sub nicio formă” moțiunea nu afectează relația pe care o are cu ministrul Finanțelor.

Ar fi culmea să accept ca ministrul Finanțelor din Guvernul PNL să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în ultimii ani. În mod normal, domnul Teodorovici, inițiatorul acestei motiuni, ar trebui să dea seamă în altă parte pentru dezastrul bugetar pe care l-au lăsat. S-au bătut cu cărămida în piept că au grijă de pensionari și nu au prevăzut bani în buget pentru plata integrală a pensiilor, pentru ajutorul de încălzire, pentru plata lucrărilor prin PNDL. Asta a făcut PSD și acum vin și depun moțiune?”, a spus Orban după vot.

Articolul precedentTomas Ryde n-a avut talent și nici știință, ca să dea strălucire handbalistelor tricolore!
Articolul următorOrban își mai aduce un susținător aproape. Președintele PNL Maramureș, numit secretar de stat pe Cancelaria premierului