Sursă foto: Facebook/Marcel Boloș
Sursă foto: Facebook/Marcel Boloș

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a precizat că linia de cale ferată care leagă Clujul de Oradea și Episcopia Bihor va fi restabilită.

Prin urmare, a fost semnat contractul de finanțare, în valoare de 9.36 miliarde de lei.

Potrivit declarațiilor oferite de ministru, investiția este realizată din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Linia de cale ferată va fi electrificată și reabilitată

Lucrările se vor desfășura pe o lungime de 166 km.

Când spun că am la suflet un proiect, mă refer la un sentiment de conexiune, care trece dincolo de dorința de maximizare a rezultatelor. Activitatea în serviciul public mi-a facilitat de multe ori împlinirea unor aspiraţii mai profunde, ce țin de dorința de a construi o viață mai bună pentru cei din jur. Ei bine, mă bucur să vă anunț că un astfel de proiect „de suflet”, pentru care m-am luptat mai bine de doi ani, va prinde viață începând de astăzi”, a precizat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

De asemenea, Marcel Boloș a explicat că, dacă până acum cele mai rapide trenuri aveau viteze medii pe această rută de 60 km/h, acum se va ajunge la o viteză maximă de circulaţie de 160 km/h.

Implementarea acestui proiect înseamnă:

  • modernizarea a 33 de poduri feroviare și 210 podețe;
  • reabilitarea a 5 tuneluri feroviare;
  • modernizarea a 75 de treceri la nivel cu calea ferată;
  • modernizarea stațiilor, haltelor și a punctelor de oprire.
Articolul precedentUn oraș din România continuă să înregistreze mai multe decese decât nașteri
Articolul următorPrimarul Sectorului 6, despre Centrul de Sănătate ”Sf. Nectarie”: ”Trebuie să creștem și mai mult numărul de beneficiari”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time