Odată cu dispozițiile date de Guvern, în piețele din Sectorul 1 s-a instalat liniștea. Forfota de odinioară a fost înlocuită de tarabe goale unde, până săptămâna trecută, micii producători și comercianți își vindeau marfa. Cu toate că sezonul anumitor legume de toamnă este în toi, producătorii sunt siliți să rămână cu marfa care, ulterior, se va altera, aruncând pe fereastră munca unui an întreg. De ce? Pentru că autoritățile locale ale Sectorului 1, cele nou instalate, nu au fost în stare să găsească soluții de compromis pentru a-i spriji atât pe cei care vând, cât și pe cei care cumpără. Fiindcă da, există cetățeni care preferă piețele, în detrimentul supermarket-urilor. Este o realitate de care nu s-a ținut cont, ajungându-se la închiderea unor piețe ca Matache, 1 Mai Dorobanți sau Aurel Vlaicu. De astăzi suflă vântul a deznădejde în acele locuri.

Piețele Sectorului 1, închise

Un aspect remarcat, de altfel, și de fostul edil al Sectorului 1, Dan Tudorache.

„Patru piețe din Sectorul 1 sunt închise, din dispoziția și prin „grija” autorităților, începând de azi: Matache, 1 Mai, Aurel Vlaicu, Dorobanți. Și asta se întâmplă acum, când este sezonul cartofilor, cepei, verzei, gogoșarilor, gogonelor, conopidei, nucilor, merelor și al altor produse românești.Bun, dacă te hrănești doar cu baby spanac, andive, anghinare, kiwi și fructul pasiunii, clar că nu-ți pasă, ba chiar sunt destui cei care aplaudă măsura, pentru că dă o lovitură cumplită „mafiei” din piețe. Doar că nu prea au contact cu realitatea.”, a declarat Dan Tudorache.

Tudorache: „Cred mai degrabă că de fapt este vorba despre un focar de incompetență la nivelul administrației”

„Lovitura o primesc din plin, în primul rând, producătorii autohtoni, a căror marfă nu mai ajunge pe tarabe sau în micile magazine din piețe. Și implicit noi, cetățenii.Și nu pot să închei fără să îmi aduc aminte de sutele de mii de turiști înghesuiți ca sardelele pe plajă, astă vară pe litoral, când nu s-a prea respectat nicio măsură, cluburile erau pline ochi, iar autoritățile nu au zis nici pâs. Piețele însă au fost declarate focare. Cred mai degrabă că de fapt este vorba despre un focar de incompetență la nivelul administrației.”, mai scrie Dan Tudorache, pe contul său de Facebook.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentȘef al DGASPC Timiș, reținut pentru luare de mită. Cinci ani a luat bani pentru dosarele de handicap
Articolul următorDaea intervine în scandalul piețelor închise: „Fermierii și hrana asigură scutul apărării noastre împotriva dușmanilor nevăzuți”