Foto: Facebook/Petre Daea
Foto: Facebook/Petre Daea

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a anunțat că pe data de 10 octombrie va fi celebrată Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești.

Ieri, 8 octombrie, au debutat, în toată țara, mai multe evenimente dedicate acestei zile.

Ministerul Agriculturii, împreună cu autoritățile locale, organizează 100 de evenimente în toate județele țării pentru promovarea produselor românești

Sub logo-ul, „Bun pentru tine, bine pentru fiecare”, peste 3000 de producători expun la vânzare un sortiment larg de produse românești.

În curtea Ministerului Agriculturii s-a deschis o frumoasă expoziție cu vânzare a produselor obținute de românii noștri”, scrie Petre Daea.

Ziua Națională a produselor agroalimentare românești va fi celebrată prin târguri și evenimente organizate la nivel național

Potrivit comunicatului distribuit pe contul de Facebook, după 3 ani de întrerupere a activității, Casa Unirea face prima tranzacție cu produse românești și încheie contracte de livrare cu producătorii de produse alimentare ce se afla în platoul expozițional de la Ministerul Agriculturii.

Petre Daea a anunțat că există cadru legal nou, Consiliu de conducere, AGA.

Sunt și bani, acum trebuie să luăm produsele de la producătorii noștri și să le punem la dispoziția consumatorilor. Așa vom reduce importurile  de produse agroalimentare! Avem de unde, avem cu cine și cu ce, dar trebuie să muncim ceas de ceas și zi de zi! Vom susține prin toate mijloacele valorificarea produselor agroalimentare românești!”, a scris ministrul Agriculturii.

Articolul precedentUn apartament cu două camere este închiriat pentru suma de 700 de lei/lună. Care sunt condițiile impuse de proprietar
Articolul următorȘeful ANAF: „Dacă n-ar mai fi evaziune fiscală, ne-am situa undeva în jur la 35 -36% ponderea impozitelor în PIB”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time