Viorica Dăncilă după „PSD leak”: „Am vrut să dau un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic”

După înregistrările publicate de Newsweek, în care se poate auzi cum Viorica Dăncilă le ține un discurs destul de dur colegilor săi social democrați și în care face referire la dosare și numiri, liderul PSD vine cu explicații. Aceasta a lăsat să se înțeleagă că vorbele i-au fost scoase din context. A spus câte ceva, dar în alt sens.

Eu am vorbit de Secţia Specială, pentru că după cum ştiţi, în spaţiul public au apărut anumite afirmaţii sau unele dintre ele au fost legate de Ministerul Justiţiei, eu am spus că nu vom da nicio ordonanţă de urgenţă în domeniul Justiţiei, nici pentru desfiinţarea Secţiei Speciale, nici pentru alt motiv. Nu am spus niciodată că magistraţii sunt numiţi politic, chiar am subliniat că magistraţii nu trebuie să mai fie numiţi politic şi chiar am propus pentru Ministerul Justiţiei o persoană din domeniul juridic. Am vrut să dau un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic. După cum ştiţi preşedintele României a fost cel care a respins această nominalizare”, a atras atenția Viorica Dăncilă.

Pe de altă parte, din înregistrarea ajunsă la Newsweek nu prea există dubii asupra semnalului transmis de premier oamenilor din teritoriu, legat de votul de mâine pentru moțiunea de cenzură.

Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocupare unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, a spus Dăncilă.