Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae, şeful Direcţiei Generale Antifraudă, este urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit o şpagă de 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă faţă de Romeo Florin Nicolae, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF – Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în prezent vicepreşedinte ANAF şi director general al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.
În ordonanţa de începere a urmăririi penale se arată că în vara anului 2010 Romeo Florin Nicolae a pretins şi primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunţător, reprezentant al unei firme, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate de societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere. Aceasta din urmă, privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei, fusese emisă ca urmare a unei inspecţii fiscale făcute de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova .
Ulterior, decizia de impunere a fost desfiinţată parţial de ANAF – Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul diminuării obligaţilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei. De 13 ori mai puţin! Romeo Florin Nicolae a ajuns la DNA Ploieşti în jurul orei 14,40, însoţit de avocatul Alexandru Chiciu, cel care-l reprezintă şi pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mită.
Cum îi stă bine unuia care a lucrat tot timpul la stat, averea lui Nicolae nu este deloc de neglijat. Şeful Direcţiei Antifraudă Fiscală are două apartamente şi o casă, patru terenuri, două autoturisme, depozite bancare de aproximativ 32.000 de euro şi venituri declarate de circa 100.000 lei. Nicolae este vicepreşedinte ANAF cu rang de sectretar de stat şi coordonează Direcţia Generală Antifraudă şi Direcţia Generală Vamală.
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere a lui Nicolae, din iunie 2015, acesta deţine în Ploieşti un apartament de 115,9 metri pătraţi, din anul 2004, împreună cu soţia, o casă de 142 metri pătraţi primită ca donaţie de la părinţi în 2012, iar pe numele soţiei mai figurează un apartament de 50,36 metri pătraţi, tot din 2012, dobândit în urma unei succesiuni.
Tot ca donaţie de la părinţi, Nicolae mai deţine în judeţul Prahova, din 2012, un teren intravilan de 899 mp şi jumătate din altul de 537 mp. Soţia lui, Adriana Nicolae, are în urma unei succesiuni din 2012 un teren intravilan de 1.260 mp şi un teren extravilan de 5.933 mp, ambele în Prahova.
Vicepreşedintele ANAF are două autoturisme – un Peugeot cumpărat în 2007 şi un BMW achiziţionat în leasing în 2011. Totodată, are un contract de leasing de 20.500 euro la Porsche Leasing, pentru perioada 2013-2017. Nicolae figurează cu depozite bancare de aproape 25.000 de euro şi aproximativ 29.500 de lei, în posesia cărora a intrat prin succesiune, dar şi cu un depozit bancar de 1.000 lei deschis în acest an.

Articolul precedentAvocatul diavolului la Oil Terminal: administratorii îşi angajează casă de avocatură împotriva statului român, a salariaţilor şi a acţionarilor
Articolul următorPrinţul Paul Lambrino, executat silit de un jurnalist britanic.