Parlamentarul Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea i-a acordat suficient credit încât să îl pună ministru de Justiție, a avut o reacție dură față de cererea de intervenție depusă de fostul președinte al PSD, cerere care poate fi interpretată ca o contestarea a calității Vioricăi Dăncilă în partid. Fostul lider al PSD a făcut o cerere de intervenție în dosarul în care formațiunea politică solicita instanței să ia act de modificările din fruntea partidului și de statut, astfel încât, noua conducere nu a putut fi validată.

Bate câmpii. Conform statutului, Liviu Dragnea şi-a pierdut calitatea de membru PSD în momentul în care a fost arestat. Noi nu mai aveam preşedinte. Statutul vechi spunea că preşedintele este ales de toţi membrii de partid. Noi am modificat statutul, astfel încât preşedintele să fie ales numai cu votul delegaţilor, la Congres. Pe noul statut, Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte. Orice modificare de statut trebuie validată de instanţă. Acţiunea lui Dragnea a intervenit în procesul de validare a noului statut. Încearcă să lege dosarul în care a fost condamnat de statut, făcând trimitere la organizaţia Teleorman, acolo unde erau membre de partid cele două femei din dosar, dar pe mine mă pierde juridic. Nu sunt şanse să aibă câştig de cauză în instanţă”, a spus Florin Iordache pentru jurnaliștii de la Adevărul.

În urmă cu câteva luni, Iordache era însă trup și suflet pentru Dragnea. „Prietenia e lucrul cel mai greu de explicat. Nu este ceva ce se poate învăța la școală. Dar dacă nu ai învățat ce înseamnă prietenia înseamnă că nu ai învățat nimic, spunea un mare campion.

Mulțumesc pentru prietenie și pentru încredere! PS: Mulțumesc milioanelor și milioanelor de susținători ai partidului. Ei ne dau forța necesară să mergem in continuare pe acest drum. Împreună suntem implacabili!”, scria Iordache pe Facebook, ca un comentariu pentru poza de mai sus.

Articolul precedentViorica Dăncilă vrea măsuri drastice pentru criminali: „Eu nu pot să accept ca în mandatul meu de prim-ministru românii să se teamă!”
Articolul următorPSD câștigă teren în fața lui Liviu Dragnea