Într-un final, ieri, ministrul de Interne Lucian Bode a decis să-l demită pe comisarul șef Christian Ciocan, deși inițial părea că este „împăcat” că omul legii stârnise un scandal în secţia de Poliţie 4 din Capitală și, aparent, avea doar intenția de a verifica ce au făcut agenții și nu se grăbea să cerceteze atitudinea directorului Unității de Politici Publice din MAI.

Poliţistul a fost fără permis şi amendat, fiind prins fără ITP, RCA şi acte, după ce a pătruns cu mașina pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze. Agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului. Ulterior, Ciocan ar fi încercat să uzeze de numele și funcția sa pentru a intimida polițiștii, inclusiv în interiorul secției.

Potrivit deciziei lui Bode, împuternicirea lui Christian Ciocan la Unitatea de Politici Publice a încetat, așa că acesta revine pe funcția de execuție ocupată în cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității – IGPR. Potrivit Sindicatului Europol, încetarea împuternicirii nu reprezintă însă o măsură disciplinară, așa că se așteaptă rezultatul unei eventuale anchete și poate sancțiunea care îi va fi aplicată comisarului șef.

Ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofițerului de poliție din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI. În continuare, comisarul-șef de poliție Ciocan Christian își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, se arată într-un comunicat MAI.

Aseară, Ciocan a avut o primă declarație pe marginea subiectului, la România TV: „Sunt onorat că domnul ministru Lucian Nicolae Bode a învestit încredere în mine şi m-a împuternicit pe această funcţie. Sunt onorat deopotrivă de decizia ministrului de Interne de a întrerupe împuternicirea. Este strict atributul domniei sale. Sunt un om disciplinat. Înţeleg să respect funcţiile, să respect colegii, să îmi respect atribuţiile. Cuvântul de ordine pentru mine este respect”, a spus acesta.

Pe de altă parte, Ciocan a refuzat să comenteze asupra incidentului și nici nu a vorbit despre posibilitatea de a contesta sancțiunea primită, arătând doar că „s-a făcut lumină”: „Nu am de făcut un alt comentariu decât respect. Respect decizia ministrului de Interne care mă onorează”.

Articolul precedentCîmpeanu: „România Educată, un document de viziune coerentă”
Articolul următor2.134 de elevi din țară vor primi bani pentru a-și cumpăra un calculator