Realitatea l-a lovit în față pe Viktor Orban! Cunoscut pentru politicile sale anti-imigranți, caută acum lucrători din afara Ungariei

Măsura este una cu bătaie lungă și are, așa cum era de așteptat, o miză electorală. Cu alte cuvinte, un mic compromis pentru atingerea targetului final

Foto: preluare Digi24

Cu toate că, nu demult, Viktor Orban, premierul guvernului ungar, își manifesta vehement părerea anti-imigranți, lucrurile s-au mai schimbat chiar și în Ungaria, se pare. Mai exact, roata pare să se fi întors și Viktor Orban se vede în postura de a accepta imigranți în țara pe care o guvernează, ba mai mult decât atât, chiar să încurajeze acest lucru.

Viktor Orban, nevoit să se adapteze noii realități, în pofida părerilor sale anti

Citește și: Marea Britanie, în continuare pe lista roșie

Mâna de lucru a început să dispară inclusiv în Ungaria, așadar premierul ungar, Viktor Orban, a decis să relaxeze condițiile de pătrundere a migrațior în țară. Nu neaparat din pricina unei schimbări de viziune, ci mai mult de nevoie, dat fiind faptul că nici economia Ungariei nu se află, în acest moment, într-una din cele mai bune perioade.

Așadar, potrivit lui Peter Szijjarto, ministru Afacerilor Externe în Ungaria, companiile vor avea dreptul de a recruta forță de muncă calificată și din țările non-euro. Prin această măsură, se țintește spre o creștere economică de 5,5%, conform planului inițial de la începutul anului, informează Bloomberg.

Miza este, firește, una pe cât de administrativă, pe atât de politică, de vreme ce premierul Ungariei a promis reducerea taxelor pentru familii, la începutul anului, dacă economia înregistrează creșterea menționată mai devreme. Astfel, prin această măsură, premierul speră că va putea să-și onoreze promisiunea.

Mai mult, Ungaria urmează să ofere împrumuturi subvenţionate de stat companiilor locale care vor aplica măsuri în conformitate cu mediul, a mai anunțat ministrul Peter Szijjarto.

De altfel, vechea măsură, demisă acum, ce prevedea ostilitatea față de forța de muncă venită din afara Ungariei nu este singura de acest fel, aplicată de premier. Cea mai recentă este cea împotriva comunității LGBTQ+ din țară, măsură vehement condamnată de Uniunea Europeană. Însă dacă în ceea ce privește migranții, acesta s-a arătat dispus la un compromis, în cel de-al doilea caz devine aproape imposibil ca premierul să-și înmoaie deciziile.

Articolul precedentChirurgul Gheorghe Neață arestat, cu toate că-și făcea rugăciunea în fiecare zi
Articolul următorCum a ajuns Ungaria să cumpere „ bucăți” din Transilvania. Războiul s-a mutat în instanță
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.