Victor Negrescu, europarlamentar pe listele PSD, promite să ia apărarea tuturor celor care vor să plece din țară și sunt deranjați că în pandemia de coronavirus câteva state europene impun românilor anumite restricții și măsuri. Negrescu vede un singur vinovat în această problemă, anume Guvernul PNL, însă are soluții: este convins că va reuși să convingă cele 8 state europene să îi lase „liberi” pe români.

Este foarte grav faptul că opt state din UE au impus deja românilor măsuri de restricționare în diferite forme, inclusiv cu obligativitatea de autoizolare, din cauza modului deficitar în care Guvernarea liberală a gestionată criza COVID-19. Acest lucru demonstrează că reprezentanții executivului sunt incapabili să dialogheze cu statele partenere din UE. Mai mult, guvernanții constată aceste impuneri și nu fac nimic pentru a remedia situația. Interesant este că mersul lucrătorilor români în unele din aceste state este în continuare facilitat prin lipsa de reacție a autorităților în a veghea la aplicarea legislației europene și naționale în materie de muncă.

Pentru că sunt o persoană care acționează, am decis să interpelez Comisia Europeană asupra acestui subiect solicitând implementarea unui standard omologat la nivelul Uniunii Europene. În același timp am solicitat Consiliului UE și președinției germane să discute această problematică la viitoarele reuniuni ministeriale de profil.

Slaba guvernare liberală și incapacitatea sa în a gestiona criza COVID-19 nu trebuie să conducă la degradarea statutului românilor în Uniunea Europeană. Țara noastră are nevoie de o politică externă și europeană serioasă axată inclusiv pe apărarea drepturilor cetățenilor noștri care de fapt reprezintă principala carte de vizită a României în străinătate”, scrie Victor Negrescu pe Facebook.