Exact ca în cazul Dan Şova, parlamentarii din arcul guvernamental au făcut scut în jurul premierului Victor Ponta. Deputaţii au respins marţi solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, şi pentru conflict de interese, votul fiind 231 ”pentru” respingerea urmăririi penale şi 120 ”împotrivă”.
Votul popular a legitimat doar Parlamentul, Guvernul, preşedintele şi autorităţile locale, nu o altă putere, a perorat Victor Ponta de la tribuna Camerei Deputaţilor, referindu-se la puterea judecătorească şi cerându-le deputaţilor să se pronunţe în acest sens prin votul care urma să fie acordat în cazul său.
„Vă rog să vă pronunţaţi şi să arătaţi că Parlamentul şi Executivul în egală măsură sunt puteri constituţionale care pot şi trebuie să-şi exercite atribuţiile aşa cum sunt prevăzute de Constituţie şi cum au fost învestite prin votul popular. Un vot popular care nu a legitimat o altă putere decât Parlamentul, Guvernul şi preşedintele, nu o altă putere. Votul popular este pentru aceste puteri şi pentru puterea locală, pentru autorităţile locale”, a spus Ponta.
El le-a cerut deputaţilor să nu voteze politic în cazul său, ci să exprime un vot politic doar la moţiunea de cenzură, arătând că el, ca deputat, nu a votat atunci când a considerat că puterea Parlamentului sau a Guvernului este încălcată abuziv de o altă putere. „Ca deputat, ştiţi foarte bine că nu am votat când am considerat că se încalcă puterea Parlamentului sau a Guvernului în mod abuziv de o altă putere a ţării. Vă rog frumos să nu votaţi politic astăzi, ci să votaţi ca cetăţeni şi ca deputaţi iar vineri, la moţiunea de cenzură, să votaţi politic”, a spus Ponta în faţa deputaţilor.

Articolul precedentDan Voiculescu a pierdut definitiv procesul cu Traian Băsescu
Articolul următorPonta şi Antonescu apar în dosarul Herţanu.