Captură video Youtube/On Demand News
Captură video Youtube/On Demand News

O școală a fost bombardată în satul Bilohorivka, situat în estul Ucrainei.

Impactul violent s-a soldat cu două decese, alți 60 de oameni aflându-se, în momentul de față, sub ruine.

Trupele ruse continuă agresiunile, bombardând o școală în care de adăposteau 100 de civili

Atacul a avut loc asupra unei școli din satul ucrainean Bilohorivka, din estul Ucrainei. Cel puțin două persoane au fost ucise și alte 60 se află sub dărâmături”, a declarat, duminică, guvernatorul regiunii Lugansk, citat de Reuters, conform Gândul.ro.

Conform declarațiilor guvernatorului Serhiy Gaidai, militarii ruși au aruncat o bombă sâmbătă după-amiază. Atacul a dus la declanșarea unui incendiu care a cuprins clădirea.

Incendiul a fost stins după aproape patru ore, apoi molozurile au fost îndepărtate și, din păcate, au fost găsite cadavrele a două persoane, a scris Gaidai, pe pagina sa de Telegram.

30 de persoane au fost evacuate de sub dărâmături, dintre care șapte sunt rănite. 60 de persoane este posibil să fie moarte sub ruinele clădirii”, a adăugat el.

Marea Britanie s-a angajat să ofere încă 1.3 miliarde de lire sterline Ucrainei

Atacul brutal al lui Putin nu numai că provoacă devastări incredibile în Ucraina, ci amenință și pacea și securitatea în întreaga Europă”, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Declarațiile au fost făcute în cursul zilei de sâmbătă, premierul promițând mai mult ajutor militar.

Articolul precedentJurnaliștii și războiul dintre Ucraina și Rusia. Ce rol are guvernul în protejarea presei în această perioadă dificilă
Articolul următorA început primul studiu privind cantitatea de microplastic transportată de Dunăre
Jurnalist full-time / Pesimist part-time