Elena Udrea vrea să fie extrădată în România! Cine va lua decizia

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria până pe 14 aprilie.

Elena Udrea a vorbit în fața instanţei din Bulgaria. Fostul ministru le-a transmis judecătorilor că vrea să fie trimisă în România pentru a executa pedeapsa de șase ani de închisoare. Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria până pe 14 aprilie. Magistrații bulgari vor decide dacă Elena Udrea va fi extrădată sau nu în România. Elena Udrea a ajuns, în jurul orei 15.00, la tribunalul din Bulgaria care va decide ce se va întâmpla în continuare.

Ea a fost iniţial reţinută pentru 24 de ore, măsura fiind prelungită cu 72 de ore. Avocata din Bulgaria a Elenei Udrea a declarat că la proces a lipsit traducătorul autorizat.  Elena Udrea a părăsit vineri judecătoria fără să facă declarații. La termenul de vineri au lipsit anumite acte care nu au fost traduse la timp. Judecătorii bulgari decid dacă o extrădează pe Udrea în România Procesul are loc la judecătoria districtului Blagoevgrad. Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat că ”dacă justiția din Bulgaria va ajunge la concluzia că a fost un proces neechitabil s-ar putea să refuze extrădarea”. Potrivit procedurilor din Bulgaria, Elena Udrea trebuie să fie apărată de un avocat. În cazul în care nu își permite un avocat ales, atunci i se va repartiza unul din oficiu.

Fostul ministru al dezvoltării, Elena Udrea, a fost reținută, joi după amiază, în Bulgaria

Ea a plecat din țară în cursul dimineții prin vama Giurgiu. Ea a plecat în ziua în care Înalta Curte de Casație și justiție a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, respingând astfel recursul în anulare formulat de avocatul acesteia, Tudorel Toader, fostul ministru al justiției.

Polițiștii nu au găsit-o acasă pe Elena Udrea, la vila din Corbeanca, unde s-au dus în cursul după-amiezei de joi pentru a pune în executare sentința Înaltei Curți de condamnare la închisoare în dosarul Gala Bute. Poliția Română a dat-o în urmărire internațională, fiind emis pe numele ei un mandat european de arestare.

Elena Udrea a fost condamnată joi de Înalta Curte de Casație la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, potrivit sentinței pronunțate de complet în sala de judecată. Decizia e definitivă. Instanța a respins contestația în anulare și a menținut sentința de 6 ani închisoare.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Dosarul a fost instrumentat de procurorul DNA Marius Bulancea, care a anchetat modul în care a fost organizat din bani publici meciul de box din 2011 de la Romexpo dintre Lucian Bute și francezul Jean-Paul Mendy pentru centură de campion IBF la categoria supermijlocie.

Două cadre medicale, reținute pentru imunizări fictive împotriva COVID

Articolul precedentDouă cadre medicale, reținute pentru imunizări fictive împotriva COVID
Articolul următorPlasticul, un pericol pentru sănătate, transformat în combustibil alternativ. Inițiativa inedită a unei firme din Prahova