Scriitorul Dinu Săraru, în vizită la Primăria Sectorului 5

„Un om pentru care cultura și patriotismul au reprezentat principalele coordonate după care s-a ghidat în viață. Un om de la care toți românii au câte ceva de învățat”, a scris Cristian Popescu Piedone, despre Dinu Săraru

Potrivit ultimului mesaj publicat pe pagina de Facebook a edilului, în cursul zilei de astăzi, Primăria Sectorului 5 a primit vizita omului de cultură Dinu Săraru, locuitor, de asemenea, al sectorului administrat de Cristian Popescu Piedone. „Astăzi, marele scriitor și omul de teatru, Dinu Săraru, care este și locuitor al Sectorului 5, mi-a făcut o vizită la Primărie. A avut amabilitatea să îmi dăruiască un exemplar cu autograf al cărții sale „Ultimul țăran din Slătioara”, a declarat Piedone, pe pagina sa oficială de Facebook.

Edilul Sectorului 5 a primit de la scriitor volumul cu autograf „Ultimul Țăran din Slătioara”

Un om de excepție care a avut o contribuție semnificativă de-a lungul timpului în evoluția și dezvoltarea teatrului românesc.

Cristian Popescu Piedone

„Un om pentru care cultura și patriotismul au reprezentat principalele coordonate după care s-a ghidat în viață. Un om de la care toți românii au câte ceva de învățat. Mă bucură și mă onorează să știu că în Sectorul 5 locuiește un om atât de valoros.”, a mai scris Cristian Popescu Piedone, pe pagina sa de Facebook.

Cine este Dinu Săraru?

Dinu Săraru s-a născut în localitatea Slătioara, județul Vâlcea, în anul 1932 și este tatăl ziaristei Ruxandra Săraru. Între anii 1977 și 1990, Săraru ocupă funcția de director al Teatrelui Mic și a Teatrului Foarte Mic, fiind numit director al Teatrului Național din București în 2001, de către fostul președinte Ion Iliescu, de unde și-a dat demisia în anul 2004.

Dincolo de activitatea susținută în teatrele românești, Dinu Săraru a scris o serie de volume care i-au adus faima, printre care „Niște Țărani”, „Dragostea și Revoluția” și „Clipa”, însă a activat și în presa românească.

Articolul precedentCiolacu afirmă că România se află pe locul 10 mondial la morțile asociate Covid. Care este adevărul, de fapt?
Articolul următorSesizare penală după controlulul care viza publicarea datelor legate de vaccinare. Ministerul Sănătății asigură că totul e bine