Ministrul Bode i-a „dat afară” pe șefii de poliție din Onești, după care i-a mutat în altă parte

Chestorul Vasile Oprişan va lua calea Bucureştiului, unde va ocupa funcţia de consilier în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române

În urma intervenției catastrofale a Poliției Onești, ministrul de Interne, Lucian Bode a înlocuit din funcție patru șefi de poliție, simțindu-se dator față de opinia publică să ia o astfel de măsură, în urma valului de critici. Mai exact, cei patru au fost acuzați că ar fi minimalizat uciderea muncitorilor. Potrivit EpochTimes, cei patru șefi de poliție destituiți de Lucian Bode ar fi Vasile Oprișan, șeful IPJ Bacău, comisarul șef Adrian Claudiu Tuluc, adjunctul împuternicit al IPJ Bacău, comisarul șef Cristinel Andrieș, șeful Poliției Onești, însă și comisarul șef adjunct, Iuri Mereșan.

Lucian Bode părea să înțeleagă situația

„Conducerea IPJ Bacău nu a valorificat în întregime toate datele şi nu a informat eşalonul superior pentru a se aloca resurse multiple. Poliţia municipiului Oneşti a ignorat trecutul autorului prin prisma comportamentului din societate iar reclamaţiile/ ameninţările pe care agresorul le-a formulat în trecut nu au fost documentate corespunzător”, declara ministrul de Interne, Lucian Bode, în urma concluziilor preliminare.

Udrea ar putea să fie plasată, până la urmă, sub control judiciar. Instanța Supremă va decide pe 11 martie

Foștii șefi rămân în poliție

Cu toate că, cel puțin inițial, ministrul de Interne părea să înțeleagă gravitatea situației, dispunând schimbarea celor patru din funcție, potrivit sursei citate aveam să aflăm că polițiștii au fost, în realitate, mutați în altă parte și nu scoși din sistem, așa cum mulți s-ar fi așteptat.

  • Chestorul Vasile Oprişan (cel care în 2019 afirma că soțiile agresate fizic de soții lor în timpul nopții ar trebui să nu mai sune la 112, ca să nu-i mai deranjeze pe polițiști) va ocupa funcţia de consilier în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în București.
  • Comisarul şef Adrian Claudiu Tuluc va reveni în funcţia de şef al Poliției Municipiului Bacău.

Reamintim că doi muncitori care renovau un apartament în municipiul Onești au fost uciși de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani. Acesta i-a înjunghiat pe cei doi, unul dintre aceștia decedând instant, cel de-al doilea murind la Spitalul din Onești.

Articolul precedentUdrea ar putea să fie plasată, până la urmă, sub control judiciar. Instanța Supremă va decide pe 11 martie
Articolul următorCiolacu vrea modificarea Constituției
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.