Udrea ar putea să fie plasată, până la urmă, sub control judiciar. Instanța Supremă va decide pe 11 martie

După ce Curtea de Apel București a respins cererea DNA de plasare sub control judiciar, procurorii au contestat decizia

După ce Curtea de Apel a respins cererea DNA de a o plasa pe Elena Udrea sub control judiciar, procurorii anticorupție au mai jucat o carte, contestând decizia. Astfel, potrivit informațiilor, Instanța Supremă a stabilit ca termen de judecare data de 11 martie.

DNA nu se lasă: Elena Udrea trebuie să fie plasată sub control judiciar

Inițial, procurorii DNA și-au motivat acțiunea amintind de obiceiul fostului demnitar de a pleca din țară în momente inoportune, suspectând că episodul „Costa Rica” s-ar putea repeta. Astfel, în urma decizie CAB de a o lăsa în libertate, aceștia au acționat, sperând ca Instanța Supremă să le dea dreptate.

Elena Udrea vrea să își crească copilul, în libertate, în România

În cazul în care în data de 11 martie se va decide, totuși, plasarea sub control judiciar a Elenei Udrea, aceasta ar putea să fie inclusiv obligată să renunțe la practica de a da informații presei despre dosarul care o vizează pe aceasta.

Pe de altă parte, Elena Udrea consideră că măsura controlului judiciar este una nejustificată.

„Deja am avut o condamnare, am fost arestată, am fost plecată în afară țării, ce trofeu să mai fie Elena Udrea? Sau poate să fiu exemplu că vreodată dacă ai fost împotrivă sistemului ei niciodată nu te lasă. Toată lumea mă întreabă asta (n.r.: dacă plec din țara). Și unde să te duci? Am fost plecată, am stat în pușcarie afară. Domne, nu vreau să mă duc să colind pușcăriile lumii. Credeți că mai păsa cuiva de niște români hăituiți la ei prin țară?”, a declara, în data de 4 marie, Elena Udrea, la Antena 3.

Fostul ministru Udrea a primit o condamnare opt ani de închisoare cu executare, în timp ce fiica fostului președinte, Ioana Băsescu, cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei prezidenţiale din 2009. Decizia nu este definitivă.

Articolul precedentDupă ce a închis termoficarea și a subvenționat centralele pe gaze, mărind emisiile CO2, primarul Galațiului a semnat „Declarația de la Paris”
Articolul următorMinistrul Bode i-a „dat afară” pe șefii de poliție din Onești, după care i-a mutat în altă parte
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.