Sursa Foto: Facebook

Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 au fost promulgate ieri de președintele Klaus Iohannis, care asigură că țara e pe mâiuni bune, economia e pe mâini bune și în general totul va fi bine. Aceasta pentru că bugetul se bazează pe investiții, reforme și creștere economică, ca pe niște „piloni”. Ca și premierul Florin Cîțu, președintele asigură că anul acesta nu vor fi aplicate noi taxe și impozite, iar creșterea economico-socială va fi „echilibrată și sustenabilă”.

Potrivit unui mesaj postat pe pagina Administrației Prezidențiale, bugetul din acest an se axează pe investiții și pe accesarea fondurilor europene, fiind alocate sume pentru investiții în mai multe domenii: infrastructura de transport, spitale și școli. Totodată, bugetul are în vedere și susținerea campaniei de vaccinare, fiind luate în calcul și riscurile „asociate crizei sanitare și economice provocate de pandemia de COVID-19”.

Investițiile majore asigură susținerea mediului de afaceri, noi oportunități de dezvoltare și crearea de locuri de muncă mai bine plătite.

Creșterea ponderii în PIB a veniturilor din fonduri europene echivalează cu un angajament ferm al Guvernului de a beneficia pe deplin de investițiile din fondurile europene și de Planul Național de Redresare și Reziliență.

Totodată, obiectivul de eficientizare a cheltuirii banului public nu se poate realiza, pe termen mediu, fără o amplă reformă a cadrului fiscal-bugetar și a sistemului de administrare fiscală. Doar prin reforme autentice, care să genereze transparență și eficiență în sistemul administrativ, veniturile la bugetul de stat vor înregistra creșteri sustenabile, de care România are nevoie în anii următori”, se mai arată în mesaj.

Articolul precedentPremierul trimite Corpul de Control la Ministerul Sănătății. Ministrul spune că ar fi făcut la fel
Articolul următorMinistrul Cîmpeanu nu coboară ștacheta examenelor, dar triază materia