Stelian Ion, ministrul Justiției

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, i-a cerut lui Cătălin Predoiu să propună urgent aprobarea Strategiei Naționale Anticorupție care este finalizată. El a mai precizat că fără intensificarea luptei împotriva corupției, Guvernul nu va primi restul banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Noua Strategie Anticorupţie pentru 2021 – 2025 este finalizată. Îi solicit ministrului Cătălin Predoiu să propună urgent Guvernului să aprobe SNA. Are totul pregătit, nu mai există niciun motiv să se amâne adoptarea noii strategii anticorupţie. Altfel, se periclitează PNRR”, a scris fostul ministru al Justiției pe pagina sa de Facebook.

Stelian Ion:  „Decembrie este luna de foc”

Mai mult, politicianul a anunțat că un document atât de important nu poate fi inclus pe ordinea de zi „pe colț de masă.” El a atras atenția că fără SNA, România riscă să rămână fără o parte din banii din PNRR.

„Până la finalul lunii decembrie, potrivit condiţiilor incluse în PNRR pentru eliberarea tranşei de bani, trebuie să intre în vigoare un act normativ de aprobare a noii strategii anticorupţie”, a mai scris Stelian Ion. 

De asemenea, el a mai precizat că Strategia Anticorupție trebuie să intre în vigoare la timp. „Am o veste proastă pentru politicienii care nu vor să mai audă de măsuri anticorupţie: fără intensificarea luptei împotriva corupţiei nu pot lua banii din PNRR. Strategia Anticorupţie pentru 2021-2025 trebuie să fie adoptată şi să intre în vigoare la timp”, a mai afirmat fostul ministru al Justiţiei. 

Pe data de 2 decembrie 2021, Comisia Europeană a transferat prima tranșă a banilor alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Mai exact, țara noastră a primit 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, echivalentul a 13% din totalul de granturi alocate acestei ţări în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă (MRR).

România va primi 29,2 miliarde de euro prin PNRR, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro. Totodată, a doua tranșă a prefinanțării, în valoare de 1,94 miliarde de lei, va veni în cursul lunii decembrie.

Vlad Negrescu cere Comisiei Europene să revină asupra PNRR

Articolul precedentBilanțul CSM: „O catastrofă și Sărbători Fericite”
Articolul următor„Pandemia singurătății” lovește bătrânii din România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.