Sorin Lavric (AUR)

Împarte femeile pe categorii, face afirmații halucinante, pornind dintr-un ev mediu aplaudat de Coaliția pentru Familie și excelează într-un misoginism care, de altfel, a fost și publicat în 2019, la Editura Ideea Europeană. Sorin Lavric face parte din conducerea AUR, partid care a obținut 9% din voturile românilor la alegerile parlamentar.

”Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”, scrie Sorin Lavric în cartea lui, „Decoct de Femeie”.

Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust: când își face toaleta intimă, când își probează hainele în oglindă și când stă pe masa ginecologică.

Despre adolescente și femei tinere: ”Orice fată între 15 și 25 de ani e fie arcan (mulier abscondita), fie arlechin (mulier ludica), fie gheizer (mulier rixosa), fie trident (mulier domina), fie hidră (mulier fornicata), fie gargui (mulier placida)”, cataloghează Lavric femeile.

Disprețul exagerat față de femei pornește din fostele relații

Criticul Mihai Iovănel ”traduce” cartea lui Lavric și vine cu explicații și puțină analiză psihologică: ”Dacă vă întrebați ce e cu limita de vârstă 15-25, răspunsul pe scurt e că Lavric preferă specia adolescentină. „Ce se întâmplă cu o femeie după 30 de ani nu mai intră în orizontul acestei cărți”, declară el. Așadar, cele șase tipuri feminine la care Lavric reduce întreg spectrul feminin sunt inducții pe baza a șase (post)adolescente cu care autorul a avut relații de-a lungul timpului”.

Nu e singurul „catalog” al femeilor făcut de Lavric. Într-o recenzie publicată recent în „România Literară”, acesta împarte femeile în trei categorii: nimfa, călugărița, intriganta. 

1. În primul caz, femeia e luată cu ridicata spre a fi pusă pe galantarul de pofte al capriciului de prohab.

2. În al doilea caz, excesul de spirit o împinge între pereții reci ai chiliei monahale. E vestala stearpă.

3. În al treilea caz, e vorba de geniul discordiei spărgând armonia anturajului. E mironosița cu miere pe limbă otrăvind aerul din jur, spre a-i asmuți pe bărbați unul împotriva altuia.

„Romii sunt o plagă socială”

Nu se oprește la a desființa sexul feminin și insistă în derapaje și rasism:

Se axează pe libertatea față de „spiritul de obediență al corectitudinii politice”, și, în interviul pentru Q Magazine, afirmă că la începutul pandemiei, „cei care s-au repezit să se întoarcă au fost țiganii cărora amenințarea virusului le-a secat imboldul de a cerși, a fura și a codoși în țările europene.” Și nu se oprește aici:  „Inșii aceştia sunt o plagă socială pe care numai ipocrizia politicienilor şi numai duplicitatea gazetarilor o trec sub tăcere”, precizează președintele Senatului AUR.

Cine e Sorin Lavric, din conducerea AUR? Împarte femeile în 3 categorii: nimfa, călugărița, intriganta și îi numește pe romi „o plagă socială”

Cea mai interesantă parte este că Lavric este considerat scriitor, doctor în filosofie și „animator cultural”, conform descrierii de pe site-ul partidului. Și că, fiecare vot în plus, va aduce o nouă pagină în viitorul tratat: despre femei privite cu silă și superioritate, despre adolescente reduse la imaginea de obiect sexual și despre multe alte ”plăgi sociale”.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentIohannis, acuzat că și-ar fi depășit atribuțiile în „campania electorală”
Articolul următorPromisiunile electorale nerespectate ar trebui sancționate prin lege
Jurnalist full-time / Pesimist part-time