Atacurile de tip phishing au o nouă „imagine” trimisă la înaintare, în persoana lui Ștefan Radu oprea, avertizează ministerul pe care acesta îl conduce.

Într-un comunicat, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului avertizează că în mediul virtual au apărut atacuri de tip phishing asupra Societății Naţionale de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ” SA, „folosind imaginea și numele domnului Ștefan-Radu Oprea”.

Din ce se detaliază în informarea ministerului, „site-urile web implicate în aceste acțiuni utilizează fără permisiune imaginea companiilor respective și a unor persoane publice, în încercarea de a obține credibilitate și pentru a obține câștiguri frauduloase”.

„Rețeta” folosită este cea deja cunoscută: încercările de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câștiguri rezultate din tranzacționarea acțiunilor companiei pe diverse platforme.

Domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului nu susține și nu încurajează prin declarații publice utilizarea vreunei platforme de tranzacționare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate)”, arată responsabilii din minister, având și sfaturi pentru cei care primesc astfel de oferte tentante:

Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, vă recomandăm ca înainte de a lua o decizie de investiții să consultați sursele oficiale de informare, respectiv pentru Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ” SA – , sau Ghidul de a deveni investitor, disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori București.

Este important ca în situația în care vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte să raportați imediat aceste situații autorităților competente.

Pentru sesizări puteți accesa site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică sau apela numărul unic de urgență la nivel național dedicat raportării incidentelor de securitate cibernetică este 1911, apelabil din orice rețea, cu tarif normal, disponibil 24/7*”.

Articolul precedentFostul șef al Spitalului Județean de Urgență Suceava, judecat pentru fapte de corupție
Articolul următorPolițiști din Cluj, la închisoare pentru luare de mită; instanța le-a interzis să mai practice profesia