Ciolacu: „Vom decide dacă vom începe sau nu negocierile cu PNL”

Zi decisivă pentru cele două partide, care astăzi au ședințe în vederea guvernării împreună

Președintele PSD Marcel Ciolacu va decide astăzi, în cadrul partidului, dacă va merge la guvernare alături de liberali. Mai mult, că aceste negocieri se vor face în marja ponderilor parlamentare pe care cele două partide le au în urma alegerilor din 2020.

„O să trecem în discuție și programul deja public de guvernare al PSD și vom scoate ce este de neacceptat din punctul de vedere al PSD și condițiile de bază pentru viitorul program de guvernare din partea PSD”, a afirmat Ciolacu, înaintea ședinței de la PSD. Întrebat care ar fi măsurile de neacceptat, acesta a ezitat să dea un răspuns concret, cerând să mai aibă o discuție cu cei din PSD, ca apoi să apară public cu ele.

Acesta a subliniat că toate măririle ce sunt cuprinse în programul de guvernare, de alocație sau punct de pensie, se fac în baza unui buget aprobat, care de obicei se întâmplă în lunile noiembrie-decembrie, iar din acel punct sunt create prioritățile. „Una dintre prioritățile PSD sunt aceste măriri, iar în funcție de buget vom vedea cât se poate, astfel încât să nu păcălim românii. În al doilea rând, pentru anul în curs, vom vedea cum stăm după execuția bugetară a lunii octombrie”, a afirmat Ciolacu.  

Ciolacu, cea mai bună funcție

Totodată, liderul social democraților a afirmat că nu a luat în discuție nicio funcție, încă aflându-se în faza discuțiilor pe marginea programului de guvernare. „Să vedem dacă colegii mei decid să facem aceste negocieri sau nu”, a mai spus Ciolacu, care a adăugat că nu a avut discuții cu șeful statului. Liderul PSD a precizat că negocierile cu PNL se vor face conform ponderilor parlamentare. „Eu nu am auzit alte negocieri decât pe ponderi. Eu nu cunosc alte negocieri politice decât pe ponderi, pe rezultatele alegerilor generale, nu pe sondajele de opinie”, a afirmat el. Pe această premiză, PSD ar trebui să fie cel care dă premierul, însă Ciolacu a dat de înțeles că personal nu vizează această funcție, fiind foarte mulțumit de cea pe care o are, pe care o numește „cea mai bună funcție”, aceea de preşedinte al Partidului Social Democrat.

Fenechiu, despre avantajele guvernării cu PSD: „Câștigăm faptul că am avea o majoritate stabilă”

Articolul precedentAurescu (MAE) pune lupa pe „visa waiver”
Articolul următorAUR cere renunțarea la condiționarea prezenței fizice în școli de gradul de vaccinare