Foto: Facebook

Alina Gorghiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a precizat că următorul guvern nu va avea în programul de guvernare propuneri populiste. Mai mult, vicepreședintele PNL a dat asigurări că se vor contura condițiile clare pentru cei care vor face parte dintr-un viitor guvern alături de liberali.

În postarea sa, Alina Gorghiu a precizat că prioritatea numărul unu o reprezintă salvarea vieților românilor din fața virusului COVID-19. Mai mult, ea a precizat că PNL nu va renunța la programul de guvernare și va continua să mențină ritmul de creștere economică ce s-a înregistrat în ultimele luni.

Alina Gorghiu: „PNL nu renunță la misiunea de a reforma România”

În mesajul postat pe Facebook, Alina Gorghiu a precizat clar că orice formațiune politică ce dorește să facă parte dintr-un guvern alături de liberali nu trebuie să facă pași înapoi

„PNL nu doreşte să se pună în pericol stabilitatea economică, trebuie continuată strategia fiscal-bugetară actuală şi este exclus să introducem impozite şi taxe noi”, a mai precizat vicepreședintele PNL.

Totodată, Gorghiu a amintit că nu se vor face modificări la Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” și se va continua reforma pensiilor și a salariilor. „Mergem înainte cu reforma pensiilor, a salarizării şi a administraţiei publice; ne interesează ceea ce putem livra pentru populaţie, programul de guvernare, obiectivele, nu oameni şi funcţii”, a scris Alina Gorghiu, luni, pe Facebook.

Liderul PNL Arad, Gheorghe Falcă, a anunțat că e nevoie urgentă de o alianță stabilă pentru a scoate țara din criza politică. El a menționat că își dorește o refacere a coaliției cu USR, dar dacă nu se va ajunge la un numitor comun, PSD rămâne cea mai bună variantă.  Gheorghe Falcă a precizat că „trebuie să iei răul cel mai mic”. „E greu să guvernezi cu un partid care a fost lângă tine şi a provocat o astfel de criză”, a spus Gheorghe Falcă.

Reamintim că Partidul Național Liberal va decide cu ce partid politic va merge mai departe pentru formarea unui viitor guvern. Atât USR, cât și PSD urmează să aibă discuții cu liderii liberali.

Fenechiu, despre avantajele guvernării cu PSD: „Câștigăm faptul că am avea o majoritate stabilă”

Articolul precedentLegea privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă intră la dezbateri în Camera Deputaților
Articolul următorCristian Ghinea, o „ultimă” dorință: vrea ca ministrul Finanțelor să fie de la PSD. „Să văd cum face un buget pentru 2022”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.