În Guvernul Orban se lucrează zi-lumină. Sau asta vor să dovedească noii miniștri, după ce cu câteva zile în urmă Ludovic Orban a atras atenția că nu a mai găsit pe nimeni în Guvern după ora 21.00. Așa se face că pe cel mai nou ministru al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației l-a apucat înserarea semnând ordine de plată. Momentan, din ce am văzut în lista beneficiarilor, nu ar fi chiar cine știe ce ajutor pentru lucrările din țară, dar suntem asigurați că există un plan.

Comunicarea oficială este că Ion Ștefan a semnat ieri 117 ordonanțări la plată, în valoare de peste 12,3 milioane de euro, pentru proiecte derulate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Sumele (din FEDR și cofinanțare din bugetul de stat) sunt destinate firmelor private, unităţilor administrativ-teritoriale (UAT), instituțiilor publice şi Agenţiilor de Dezvoltare Regională (ADR), pentru decontarea cererilor de rambursare și de plată depuse la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

Am spus că am ca prioritate să urgentăm și să fluidizăm depunerea cererilor de rambursare și de plată a tuturor facturilor restante pentru lucrările şi investiţiile făcute prin programele coordonate de minister, iar suma de 12,3 milioane de euro din POR reprezintă doar o primă tranşă. Plăţile vor continua şi în zilele următoare pentru că interesul nostru este să ajutăm beneficiarii să-şi continue şi să finalizeze investiţiile demarate.

Astfel, au fost aprobate ordonanțări pentru beneficiari din București, Deva, Oravița, Tăuții Măgherăuș, Argeș, Sinaia, Focșani, Bezdead, Făgăraș, Iași, Cisnădie, Piatra Neamț, Dolj, Oradea, Cluj-Napoca, Caracal, Reșița, Lungești, Mehedinți, Vrancea, Zalău, Bicaz, Buhuși, Miercurea Ciuc, Roșiorii de Vede, Bratovoești, Călan, Bistrița, Târgoviște, Luduș și Lungești”, se arată în comunicat.