CTP: „România este o țară cu comorbidități”

Gazetarul este critic la adresa celor care nu se vaccinează, dar mai ales a celor care nu au reușit să-i convingă de necesitatea imunizării

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a afirmat în emisiunea „Cap limpede” de la Digi 24 că deși România a avut la dispoziție suficiente vaccinuri, autoritățile au eșuat în campania de vaccinare, punând acest eșec și pe seama iresponsabilității individuale.

„S-au adus vaccinuri suficiente pentru de câteva ori populația României. Toți specialiștii de vârf în boli infecțioase și medicină de urgență au explicat la televizor, de am ajuns eu doctor ascultându-i, de ce e vital vaccinul anticovid. Zeci de mii de oameni nevaccinați au murit și mor în chinuri, în fiecare zi. A refuza vaccinul în aceste condiții e un gest care ține de joasa calitate umană a individului”, a declarat CTP, adăugând că „România este o ţară cu comorbidităţi”.

Acesta a analizat și chestionarele pe care ministerul Educației le-a împărțit părinților, în urma cărora cifrele sunt alarmante, peste 75% dintre aceștia nu sunt de acord ca elevii să fie vaccinați, în timp ce doar 7,5% doresc acest lucru. „Măcar copiii să-i vaccineze. Eu sunt mare, tare, am genă geto-dacă…”, a spus CTP, în contextul în care tulpina Delta a afectat cel mai mult categoria copiilor și a tinerilor.

Cât privește carantinarea, în situația în care 38 de județe din țară sunt sub „cod roșu”, cu o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori, Cristian Tudor Popescu a precizta că atât carantinarea, cât și închiderea școlilor au fost influențate de de decizii politice, situația actuală fiind cu mult mai gravă decât cea din valurile 2 și 3.

De „analiza” lui CTP nu a scăpat nici premierul intermar Florin Cîțu, pe care acesta în consideră la momentul actual ca fiind un „tarabagiu ordinar”, care își schimbă declarațiile de la o zi la alta.

„Acest Florin Cîţu nu mai poate fi numit premier al României. E interimar prin lege. E demis şi e interimar. Nu mai poate fi numit pentru că nu are cum să guverneze ţara cu un coeficient de încredere care se duce spre zero… încrederea în el! Încrederea populaţiei în el! Nu mai găseşti să dai cu tunul pe cineva să-l susţină pe Cîţu acum! Nimeni!”, a mai spus gazetarul, care a adăugat că o situație similară a fost pe „vremea lui Dragnea”, când în ultima faza a „domniei” nimeni nu-l mai susținea.

România primește concentratoare de oxigen din Olanda şi Polonia

Articolul precedentSibiul intră în rândul orașelor cu carantină de noapte
Articolul următorSpitalul de la Lecțani, sub conducere militară