Senatorul Șerban Nicolae a tot așteptat să fie luat în seamă atunci când a propus măsuri de succes în combaterea coronavirusului și a efectelor pandemiei asupra economiei, dar când se uită în jur este dezamăgit. Ultimele decizii luate de autorități i se par acestuia de neînțeles și complet anapoda, cu referire directă la închiderea restaurantelor. Mai ales că – scrie acesta pe Facebook – personal s-a preocupat constant pentru a veni cu idei bune. Printre rânduri, Șerban Nicolae lasă însă să se înțeleagă că o parte din vină este și pe umerii industriei HoReCa, ai cărei reprezentanți au acceptat tot ce au livrat până acum guvernanții, până să vină această nouă decizie de lockdown.

Încă de la primele măsuri ale guvernanților legate de epidemia COVID19 am susținut public (în special în Parlament!) că sunt ilogice, superficiale și ineficiente. Am cerut un lucru simplu – regula numărului maxim de persoane într-un spațiu închis să se stabilească în funcție de suprafața disponibilă și de distanța minimă între persoane. Că doar nu înseamnă același lucru 20 (sau 50) de persoane în „spațiu închis” la Sala Polivalentă din București sau într-un birt sătesc!
Am cerut și am făcut propuneri concrete ca măsurile de protecție sanitară să permită continuarea activității atât în economie – ateliere, magazine, hoteluri, restaurante, cafenele, baruri, cât și în privința actelor de cultură sau recreative – spectacole, muzee, sport. De fiecare dată mi s-a răspuns cu aroganță și agresivitate că decidenții guvernamentali „știu cel mai bine ce e de făcut”. Culmea, chiar cei interesați, în special patronii din zona HORECA își exprimau, organizat și repetat, încrederea în măsurile guvernamentale. Chiar dacă își măsurau zilnic pierderile și concedierile. Unii dintre ei mă contactau direct, mă încurajau să le susțin interesele legitime și îmi mulțumeau. Dar public…
Zeci de mii de angajați, cu copii de crescut, cu rate la bănci, cu facturi la întreținere, cu părinți de îngrijit, au fost concediați sau trimiși în șomaj tehnic. Pentru ce?
Acțiunea dăunătorilor Iohannis și Orban, împreună cu restul clicii, se dovedește a fi cea mai rea plagă pentru români în 2020”, crede senatorul PSD.

Articolul precedentAdrian Năstase îl vede pe Klaus Iohannis ca personaj negativ în cărțile de istorie
Articolul următorNoi probe ale fraudei din Sectorul 1. Alegerile, încă departe de soluționare