Fostul președinte al PSD Adrian Năstase a luat la bani mărunți discursul președintelui Klaus Iohannis de ieri, care s-a vrut o atenționare asupra riscurilor la care sunt încă expuși românii în pandemia de coronavirus. Însă, ca de fiecare dată, Iohannis nu a putut sări din discursul său și atenționările asupra altui rău: Partidul Social Democrat. Așa că Adrian Năstase se arată dezamăgit că președintele statului, în loc să țină toți politicienii aproape, se centrează în a arăta cu degetul către PSD. Iar această atitudine, crede Năstase, va fi sancționată atât de electorat, cât și de manualele de istorie viitoare.

Iohannis a ținut o nouă conferință de presă. În situația dramatică în care a ajuns România, cu aproape 3.000 de îmbolnăviri zilnice, în parte generate de încăpățânarea sa și a guvernului de a desfășura, cu orice preț, alegeri locale și de a deschide anul școlar (ca argument pentru ținerea alegerilor locale), Iohannis a dat, ieri, la televizor, tot felul de sfaturi părintești, subliniind de nenumărate ori că în perioada următoare trebuie să acționăm cu toții, „împreună” pentru a opri epidemia.

„Împreună” dar, din nou, anunță Iohannis, fără PSD. El încearcă să disocieze între PSD – care este „rău”, „toxic”, „nociv”, „conservator” – și votanții săi – care sunt oarecum ok. Probabil că Iohannis nu pricepe că treimea alegătorilor care au votat PSD sunt de acord, în principiu, cu politicile acestuia, cu măsurile propuse sau întreprinse.

Încercarea celui care, în fapt, este șeful PNL și purtătorul său de cuvânt, de a obține și „parlamentul său”, „călcând peste cadavre”, fără a ține seama de nevoia de concertare politică inclusiv cu opoziția, va fi, în final, sper, sancționată la vot dar și în cărțile de istorie”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Articolul precedentPonta, curtat pentru o alianță peste Prut
Articolul următorȘerban Nicolae, dezamăgit de măsurile liberalilor în pandemie: „Cea mai rea plagă pentru români în 2020”