Abia ce a scăpat de grija infectării cu coronavirus după ce testul pe care și l-a făcut la presiunea publică i-a ieșit negativ, Victor Ponta pare un pic mai liniștit în campania electorală. Nu că ar fi avut vreo grijă în a se afișa alături de candidații Pro România în locuri aglomerate, însă acum poate vorbi împăcat despre absolut orice, inclusiv despre faptul că în țara noastră nu erau necesare alegerile locale. Și, că tot veni vorba de alegeri și campanie, aflat la Iași, Victor Ponta a ținut să sublinieze că multe lucruri ar fi fost altfel în țara noastră dacă nu și-ar fi dat demisia din funcția de premier.

Sunt absolut convins că prioritatea românilor în acest moment nu o reprezintă alegerile. Dacă aş fi fost astăzi prim ministru, dacă Iurie (Iurie Leancă – n.r.) ar fi fost prim ministru, am fi încercat ceea ce într-adevăr îi interesează pe oameni. Cum e cu pandemia şi cu sănătatea. Eu vă spun de pe acum, e clar că e o politică. La început putea să fie aşa, o greşeală, dar pare că e o politică în România să nu se facă teste. …guvernul în mod intenţionat nu vrea să facă teste ca să ne arate ce bine e şi că nu e nicio problemă cu alegerile.

Foarte mulţi oameni s-au infectat şi se vor infecta în timpul campaniei electorale. Cât de mult te păzeşti, cu mască, cu dezinfectant, cu stat cât putem mai răsfiraţi, foarte mulţi se vor infecta. Gândiţi-vă la cei care merg la secţiile de vot. Încep şcolile, toată lumea spune că atunci va creşte numărul de îmbolnăviri, se reîntoarce lumea din vacanţe, vine vremea rea, încep gripele de sezon, şi noi în loc să ne ocupăm de chestiile astea care şi aşa sunt greu de gestionat, îi facem plăcerea lui Orban să facem alegeri. Ca să ce? Facem alegeri ca să nu se mai aleagă Chirică de la PSD ci să se aleagă Chirică de la PNL. Pe bune, merită?”, a spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

Articolul precedentTăriceanu crede că guvernul vrea să țină pensionarii departe de urne
Articolul următorNababii de la Uzina Termoelectrică Midia