Petre Daea, așa sensibil cum îl cunoaște toată lumea, este în continuare fascinat de animalele domestice. De-a lungul mandatului său de ministru al Agriculturii nu de puține ori a ieșit cu declarații care de care mai amuzante, legate de vietăți precum oi, vaci sau cormorani. Cel mai probabil ieri, Daea s-a întâlnit în plimbările sale cu o turmă de oi, ceea ce l-a făcut din nou să fie nostalgic. De data aceasta la Sibiu.

Început de toamnă

Tabloul toamnei pe plaiurile sibiene este împrospătat de turmele de oi care coboară din vârful muntelui, mușcând la fiecare pas din firul de iarbă încă verde și încălzit de soare. Am oprit să-l salut pe cioban și să o mângâi pe „oacheșă”.
În câmpul liber, cu soarele pe creasta dealului, ciobanul a înțeles să păstreze distanța din timpul pandemiei.
Oaia însă, nu!
Ea s-a apropiat, căutând în palmă grăunțele cuvenite, sugerând că hrana trebuie asigurată, indiferent de vreme și de vremuri.

Lucrul acesta îl știu și îl fac foarte bine crescătorii de animale și lucrătorii ogoarelor care ne asigură hrana tuturor. Să le fim alături tot timpul și să-i ajutăm!”, îndeamnă Petre Daea pe Facebook.

După cum poate își amintesc mulți, Daea a decretat în mandatul său că „oaia e o statuie vie. Lângă oaie găsești o frunză, dar lângă frunză nu găsești o oaie”, în contextul în care se discuta că oaia poate fi brandul de țară al României. Tot despre acest animal simpatic Daea opina că merge întotdeauna cu capul în jos deoarece „îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară, necesară şi foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate”.

Articolul precedentMinciuna are picioare scurte. Tabloul „Cap de Copil”, deținut de Marian Vanghelie, pus sub sechestru
Articolul următorTăriceanu crede că guvernul vrea să țină pensionarii departe de urne