Sursa foto: Caraoutis

Site-ul clasic de unde poate fi achiziționată rovinieta are „concurență”.

Însă nu una corectă, arată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care anunță că a apărut „un portal neautorizat”, care percepe un preț extrem de ridicat pentru achiziția rovinietei.

Din ce detaliază CNAIR, pe site-ul neautorizat prețul de achiziție a unei roviniete ajunge să fie chiar și cu aproape 200% mai mare decât tariful perceput în mod obișnuit.

În acest sens, CNAIR dă un exemplu vizavi de costuri – dacă prețul real al unei roviniete cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism achiziționată prin intermediul site-urilor autorizate de către CNAIR este echivalentul a 3 euro, pe portalul neautorizat suma depășește cu mult tariful stabilit de legislația în vigoare, ajungând la 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezintă o anume „taxă de serviciu”.

Din acest motiv, CNAIR avertizează șoferii să apeleze doar la distribuitorii autorizați, pentru a nu se trezi că au dat pe o rovinietă mai mult decât face. Cu atât mai mult cu cât Compania „nu își asumă nicio responsabilitate”:

Rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/ portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei sau pe portalul CNAIR.

CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate”.

Articolul precedentEfectele deciziei autorităților din Irlanda: Europa ar putea rămâne fără Facebook și Instagram
Articolul următorCompaniile din industria IT oferă cele mai mari salarii din România, dar nu găsesc angajați