Sursa: Poliția Română

Acțiune transfrontalieră efectuată săptămâna aceasta de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, în urma informaților obținute cu sprijinul Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), legată de comercializarea, la noi în țară, de substanțe toxice în valoare de un milion de euro, care se bănuiește că ar fi fost sustrase din Italia.

Acțiunea a presupus inclusiv un flagrant, în urma căruia au fost prinse mai multe persoane care ar fi încercat să comercializeze 4.420 de flacoane de substanțe toxice, respectiv insecticid. Cinci persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, pentru audieri, iar un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost reținut după o percheziție domiciliară în județul Arad, transmite Poliția Română.

Concret, cei cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 51 de ani, au fost depistați în trafic în două mașini, în flagrant delict, pe strada Gelu din municipiul Timișoara, cercetările fiind efectuate pentru tăinuire la furt și trafic de produse sau substanțe toxice.

În urma efectuării controlului autovehiculelor, în habitaclul autoutilitarei au fost descoperite 221 de cutii cu insecticid, fiecare cutie conținând 20 de flacoane, a câte 200 de ml de substanțe toxice, produsele fiind oferite spre vânzare la prețul de 18 euro/flacon, existând suspiciunea că acestea ar fi fost sustrase la data de 28 martie 2023 din Italia, valoarea de piață a produselor sustrase fiind de peste 1.000.000 de euro.

Cele 4.420 de flacoane care conțineau insecticid au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea autoutilitarei, până la finalizarea cercetărilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire la furt și trafic de produse sau substanțe toxice, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu autoritățile judiciare din Italia, vor efectua în continuare cercetări, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor 5 persoane și luării măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat.

Articolul precedentȘoșoacă, interviu în presa rusă: „Vom ajunge o țară cumpărată la bursă de organizațiile sorosiste care colcăie în România”
Articolul următorLigia Deca nu ia în calcul demisia, pentru că are o misiune: „Datoria unui ministru e să treacă cu bine elevii peste criză”