Ludovic Orban / Foto: PSNews.ro

Data de 1 ianuarie 2022 este dată ca sigură pentru următoarea creştere a alocaţiilor pentru copii, a asigurat Ludovic Orban aseară.

Concluzia este că alocațiile vor fi majorate treptat, ca și până acum. Pe 1 august 2020 s-a aplicat prima majorare, cuantumul alocației devenind 369 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap și 185 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, iar de la 1 ianuarie 2021, odată cu a doua majorare, cuantumul a ajuns la 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap și 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

OUG 123/2020 prevede creșterea alocațiilor în cinci etape de valoare nominală egală, respectiv 58 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copiii cu handicap și 29 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, urmând a se ajunge până la nivelul de 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copiii cu handicap, respectiv până la 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

Și, în acest context, liderul PNL a subliniat că angajamentul coaliției de a dubla alocațiile va fi respectat … pe etape.

Menţinem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament, a fost etapizată şi vor creşte de la 1 ianuarie 2022, prima tranşă. Urmează să decidem în funcţie de resursele bugetare care va fi ultima tranşă.

Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor.

În cazul în care va fi atacată la Curte (legea – n.r), Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanţă de urgenţă”, a declarat Orban la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare, citat de Agerpres.

Articolul precedentDrulă: „Se trece de la taxarea pe timp, la taxarea pe distanță”
Articolul următorCCR decide legalitatea stării de alertă