Cinci ploieșteni cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani sunt cercetați pentru distrugerea mai multor monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din oraș.

IJP Prahova a anunțat că au fost identificați autorii distrugerii, iar față de trei tineri a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Aceștia vor fi prezentați unității de parchet competente, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 

Reprezentanții IJP Prahova susțin că acțiunea tinerilor, care erau sub influența alcoolului, nu a avut nicio tentă xenofobă.

Vă reamintim că săptămâna trecută 16  monumente funerare din Cimitirul Evreiesc au fost împinse de pe soclul lor, iar unele dintre acestea au fost sparte.„La data de 03.06.2021, Secția nr.2 de Poliție Ploiești a fost sesizată cu privire la faptul ca un număr de 16 monumente funerare din Cimitirul Evreiesc au fost împinse de pe soclul lor fiind căzute pe sol. Cu ocazia cercetării la fata locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, trei dintre aceste monumente fiind găsite sparte. Vinovații vor fi acuzați de săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte”, a precizat IPJ Prahova.

Printre cei care au reacționat public în legătură cu distrugerile monumentelor funerare au fost actrița Maia Morgenstern și Silviu Vexler, președintele Comunității Evreiești din România.

IJP Prahova a descoperit foarte rapid vinovații, mai ales în contextul în care  preşedintele Israelului, Reuven Rivlin,  este, marți, în vizită oficială la București, urmând a avea mai multe întâlniri oficiale cu reprezentanții statului român.

Articolul precedentCascada Bigăr, prăbușire cu urmări penale
Articolul următorNou container cu deșeuri ilegale, oprit la Constanța
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...