Sursa foto: Facebook

Rusia este un stat capturat, un stat transformat în gulag și trebuie izolată total, a avertizat în plenul Parlamentului European Eugen Tomac, eurodeputat originar din Ucraina. Eugen Tomac a mai declarat că Uniunea Europeană trebuie să își construiască viitorul fără a mai depinde de acest stat, atât timp cât el este condus de „un tiran”. Europarlamentarul mai afirmă că „masacrele din ultimele săptămâni sunt doar o parte a crimelor comise, cele despre care știm”.

Eugen Tomac: Putin este un criminal!

„Putin este un criminal! În mintea lui Putin, viața, demnitatea umană, libertatea de gândire sunt cuvinte inexistente. În schimb, tortura, manipularea, propaganda și omorurile în masă îi sunt cunoscute și le practică cu sânge rece”, a declarat în plenul Parlamentului European Eugen Tomac, liderul PMP.
„Nu putem accepta să mai moară oameni în chinuri. Aceste brute trebuie oprite. Rusia trebuie izolată total. Nu avem dreptul să facem niciun compromis în relația cu acest stat condus de un asasin. Am votat cu toată convingerea pentru un boicot total al Rusiei la nivel global. Uniunea Europeană trebuie să își construiască viitorul fără a mai depinde de acest stat, atât timp cât el este condus de un tiran”, a declarat eurodeputatul român. Europarlamentarul Eugen Tomac s-a născut în localitatea Babele din Ucraina.

Noi sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a adoptat formal, vineri, al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, acesta incluzând și o interdicție pe importurile de cărbune, lemn, chimicale dar și alte produse. Noile măsuri interzic, de asemenea, intrarea vaselor sau camioanelor rusești pe teritoriul Uniunii Europene, fapt ce urmează să afecteze și mai puternic comerțul rusesc. De asemenea, tranzacțiile cu patru bănci din Rusia, inclusiv VTB, vor fi sistate și interzise. Interdicția pe importurile de cărbune va intra, însă, în vigoare, abia din a doua săptămână a lunii august, însă de vineri nu mai pot fi semnate contracte noi. Contractele existente vor fi reziliate oficial din a doua săptămână a lunii august, acest lucru însemnând că Rusia va continua să primească bani pe exporturile de cărbune până la acel moment.

Papa Francisc: ”Sănătatea mea este un pic capricioasă. Cel puțin, încă pot să merg”.

Articolul precedent30 de cireși japonezi au fost plantați în Grădina Publică din Focşani
Articolul următorÎncepe prohibiția generală la pescuit. Pescarii se plâng că nu mai este peşte