Sursa foto: Facebook/ president.gov.ua

Într-un interviu acordat postului de televiziune american ABC News, Volodimir Zelenski a anunțat că este de acord să negocieze cu Rusia pentru încheierea conflictului ce durează de 13 zile.

De asemenea, liderul de la Kiev a subliniat faptul că Ucraina este „gata pentru dialog”, dar nu pentru a „capitula”, precizând că reprezintă ucrainenii care au luptat în aceste zile cu mult curaj împotriva invaziei inamice.

Totodată, Zelenski a transmis un mesaj Occidentului, acuzându-i că nu acceptă Ucraina în Alianața Nord-Atlantică din cauză că le este frică de o confruntare directă cu Federația Rusă.

„Putin trebuie să înceapă să vorbească”

„Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a declarat Zelenski.

Liderul de la Kiev a mai spus că nu va accepta niciodată să fie acel președinte care „cerșește în genunchi”, precizând că se poate găsi un compromis asupra teritoriilor ocupate temporar și republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse.

De asemenea, Zelenski a mai spus că e nevoie ca liderul de la Kremlin să accepte un dialog și să iasă din „balonul informativ fără oxigen în care se află.” Președintele Zelenski a declarat că în cele 13 zile de conflict, Occidentul a promis că va ajuta Ucraina prin livrarea de avioane, dar nu au făcut-o.

„Însă responsabilitatea pentru asta le revine şi celor care nu au fosta capabili să ia o decizie, în Occident, de 13 zile. Celor care nu au securizat spaţiul aerian ucrainean împotriva asasinilor ruşi”, a conchis Zelenski.

Reamintim că președintele Ucrainei le-a promis ucrainenilor că nu va părăsi Kievul în ciuda bombardamentelor, în timp ce rușii au anunțat că vor înceta focul. Din 24 februarie și până acum, aproape 2 milioane de cetățeni au fugit din Ucraina.

Citește și articolul: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentPatru elicoptere din Ucraina au ajuns pe teritoriul țării noastre. Aeronavele au nevoie de reparaţii
Articolul următorRusia amenință cu sistarea gazelor naturale în Europa, prin conducta Nord Stream1
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.