Voiculescu trimite Corpul de Control la Spitalul Județean Sibiu

Va fi demarată o anchetă în urma dezvăluirilor făcute de un fost cadrul medical de la Secția ATI Covid

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din Corpul de Control al MS și Inspecția Sanitară de Stat la Spitalul Județean Sibiu, unde au fost sesizate mai multe nereguli cu privire la tratamentul inuman al pacienților internați în Secția ATI Covid. Concret, un cadru medical de la secția ATI din Spitalul Județean Sibiu a acuzat  că pacienții suferinzi de Covid-19 ar fi legați de paturi cu feșe și ar fi sedați.

Ministerul Sănătății informează că, în urma relatărilor apărute în spațiul public privind nereguli în tratamentul pacienților internați în cadrul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat

Comunicatul Ministerului Sănătății, citat de Digi24.

Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a autosesizat în această cauză și urmează să fie deschis un dosar penal de cercetare pentru omor. „Acum am ieșit din biroul procurorului, l-am pus în temă cu informațiile și va face sesizarea din oficiu. Suntem în faza incipientă, însă este cert că ne vom sesiza din oficiu în acest caz. Decizia a fost luată în urma apariției articolului din Turnul Sfatului”, a precizat Ion Veștemean, pentru TS.

Anchetă internă la SJCU Sibiu

De altfel, conducerea SJCU Sibiu a anunțat că va începe o anchetă internă cu privire la activitatea secției ATI – Covid, „pentru a identifica și remedia eventualele probleme”. Potrivit SJCU Sibiu, de la începutul pandemiei în Secția ATI Covid au fost internați  570 de pacienţi dintre care 152 au fost transferaţi înapoi pe secţia de provenienţă cu o evoluţie favorabilă a stării de sănătate (secţia ATI nu face o externări), 397 au decedat iar 21 sunt internaţi în prezent.

Șeful Secției ATI a SJCU Sibiu, Mihai Sava a declarat, pentru presa locală, că legarea pacienților din Terapie Intensivă este o practică frecventă în astfel de secții, „fiind utilă la pacienții agitați, până când se instalează efectul sedativelor administrate sau atunci când creșterea dozelor de sedative pot duce la istalarea unor reacții adverse amenințătoare de viață”, a precizat Sava. De altfel, un pacient agitat poate să se autolezeze prin smulgerea cateterelor, abordului venos sau chiar a sondei necesare ventilației mecanice. „Pentru această practică există un protocol intern al SCJU Sibiu”, a mai spus Sava.

PSD vrea demisia lui Voiculescu

După apariția acestor informații legate de situația de la Sibiu, PSD cere din nou demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Totul pe seama faptului că acesta nu poate gestiona pandemia.  

„Colegii mei sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă la spitalul de la Sibiu, unde bolnavii cu COVID erau sedaţi şi legaţi de paturi. Tocmai în oraşul pe care l-a condus preşedintele României. În continuare, ministrul Sănătăţii nu gestionează pandemia. Se fac abuzuri în spitale în timpul conducerii sale de la minister. Cerem în continuare demisia domnului ministru, ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Vedem ce se întâmplă, din lipsa tenstării, iarăşi vom avea noi restricţii. Tocmai se deschisese zona de HoReCa. Ne-am întors de unde am plecat, în aceeaşi abramburează şi lipsă totală de testare”, a declarat Ciolacu luni, într-o conferinţă de presă.

Mărturia unui cadru medical din Sibiu: pacienți Covid sedați și legați de paturi

Articolul precedentLegea Bugetului pe 2021, promulgată de președintele Iohannis
Articolul următorDirector al unei școli de șoferi din Giurgiu și doi instructori auto, acuzați de corupție. Cum se rezolvau permisele