Președintele PNL și-a luat inima în dinți și a spus răspicat că, într-adevăr, anul în curs nu va fi unul cu tocmai bun din punct de vedere financiar. Ludovic Orban a vorbit despre masuri pentru restrângerea cheltuielilor bugetare, punctul pe „i” fiind pus pe faptul că pensiile nu vor mai crește în acest an, dar și pe tăierea unor sporuri. Totodată, s-a discutat și despre eliminarea gratuităților pentru studenți și a indemnizației de hrană pentru bugetari, însă liderul liberalilor a spus că nu s-a luat o decizie.

Bugetul nu este gata, dar premierul Florin Cîțu a promis că dacă nu mâine, sigur poimâine o formă va fi publicată pentru dezbatere publică. Până când liberalii vor prezenta cifre concrete, opoziția, prin vocea lui Marcel Ciolacu, atrage atenția că se anunță vremuri grele pentru toate sectoarele din economie și pentru toți românii.

În campania electorală, au promis lapte și miere. V-au mințit! Astăzi, au dat drumul austerității! Tăieri peste tot. Cu barda. De la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, până și de la transportul elevilor chiar în prima zi cu #școlideschise!
Practic, astăzi au îngropat toate speranțele unui popor întreg de a avea un trai decent, civilizat. Speranțele întregului mediu de afaceri la o revenire spre normalitate a economiei! Și este doar începutul unui tunel lung și negru al #austerității.

Minim 5 ani va lua României pentru a ieși din groapa în care ne-au aruncat acești incompetenți. Nimic pentru popor, totul pentru clientela lor, pentru pilele lor, pentru rudele lor. Pentru toți cei pe care i-au plantat în funcții plătite gras. Pentru ei au bani! În rest, o mare de incompetență și nicio soluție pentru redresarea economiei, pentru lupta împotriva pandemiei sau pentru protejarea nivelului de trai”, avertizează președintele PSD.

Articolul precedentArhiepiscopia Tomisului, trei zile de sărbătoare pe străzile Constanței
Articolul următorStudenții, revoltați de limitarea călătoriilor cu trenul