kelemen hunor ucraina

Kelemen Hunor, liderul UDMR, partid aflat și de această dată în coaliția de guvernare, a vorbit la RFI despre situația învățământului din perioada următoare. Întrebarea de pe buzele tuturor este dacă se vor redeschide școlile și, mai ales, când, dat fiind că în primăvară se face deja un an de când elevii participă la cursuri online exclusiv. Deja e cert că elevii nu se vor reîntoarce în bănci imediat după vacanța de iarnă, ci abia din februarie, iar Kelemen Hunor a prezentat posibilitățile care sunt luate în calcul. Astfel, acesta a punctat că există mai multe variante, încă în discuție.

8 februarie este data la care sper și vreau să cred că va fi posibil să deschidem școlile. Am avut astfel de discuții cu primul-ministru, cu vicepremierul Dan Barna, am discutat și cu președintele Iohannis și cu ministrul Educației, la ședința de Guvern, dacă sistemul de învățământ este pregătit, poate fi pregătit pentru 8 februarie și toată lumea este de acord, dacă situația epidemiologică permite, atunci să deschidem școlile, elevii să se întoarcă fizic la școli.

Sigur, dacă nu este posibil în toată țara, la nivel național, atunci trebuie văzut dacă se poate aborda, eu sunt convins că se poate aborda și regional și în acele județe, în acele localități unde rata de infectare nu este mare, acolo, elevii să se întoarcă la școală. …există și varianta să meargă doar cu grădinițele, clasele primare, clasa a VIII-a și clasa a XII-a, în prima etapă, și după aceea să se întoarcă cu toții, dar din punctul nostru de vedere, din punctul meu de vedere, școlile trebuie redeschise pe 8 februarie. Nu se poate să pierdem încă un semestru și o generație întreagă”, a declarat liderul UDMR pentru sursa citată.