Ministerul Apărării Naționale are un nou secretar general… din vechi. Luni, premierul a semnat decizia „privind aplicarea mobilității doamnei Georgeta Gavrilă din funcția publică de secretar general adjunct al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri în funcția publică de secretar general al Ministerului Apărării Naționale”.

Doamna deține funcții de acest calibru de mai multă vreme și nu este pentru prima oară pe această funcție, până la urmă politică. În 2005, pentru câțiva ani, doamna a deținut același post, ulterior ea fiind numită chiar prefect al Capitalei. Coincidență sau nu, Georgeta Gavrilă este soţia lui Alexe Gavrilă, unul dintre primii lideri ai PNL Tulcea, plecat ulterior la Bucureşti în multe funcţii importante, apropiat al lui Crin Antonescu.

Potrivit propriului CV, din 2010 este doctor în ştiinţe militare – Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, însă la bază este inginer. Între 1981 – 1985 a urmat Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de metalurgie. Ulterior, odată cu funcțiile, și-a consolidat și studiile. În CV menționează că în 2008 a aprofundat Programul „Competitivitate, Strategii şi Securitate Naţională” al Universităţii Georgetown, între 2007- 2008 a urmat un program de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, în 2007 -Colegiul de Apărare NATO, Roma, Italia, dar și Programul „Funcţionari superiori în domeniul securităţii naţionale şi internaţionale” al Universităţii Harvard.

Tot în străinătate, însă la Baza Borden, Canada, a făcut în 2006 un curs de limba engleză, după ce anterior, între 2005 – 2006 a urmat cursul principal la Colegiul Naţional de Apărare. Mai are doamna menționat că între 2005 – 2006 a mers la Universitatea Bucureşti – Colegiul de management al resurselor apărării, educaţional şi al achiziţiilor, iar între 2003 – 2006 – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative – cursuri academice postuniversitare (administraţie publică).

Pentru început, doamna Gavrilă a lucrat conform pregătirii sale inițiale – între 1985 – 1989 inginer stagiar la Combinatul Siderurgic Călăraşi, între 1989 – 1998 inginer la Şantierul Naval Tulcea, iar între 1998 – 2000 tot nginer, însă la SC PAFS SRL Bucureşti. Anul 2000 a venit cu postul de director, consilier la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, post pe care și l-a păstrat până în 2005, când a fost numită secretar general la Ministerul Apărării Naţionale. Din 2012, atunci când USL era o forță, Georgeta Gavrilă a fost numită prefect în Bucureşti, funcție din care a fost demisă în 2014 de fostul premier Victor Ponta. În acel an a fost numită secretar general al Departamentului pentru Energie.

În 2019 i s-a aplicat mobilitatea de la un minister la altul: în martie din funcția publică de secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor în funcția publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar în noiembrie a ajuns secretar general adjunct al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Ar mai fi de spus că Georgeta Gavrilă este preşedinte al Ligii Naţionale a Înalţilor Funcţionari Publici „Serviciul Credincios”, dar și preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Taekwondo WTF. În 2007 a primit Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler și Emblema de Onoare a Armatei României, iar în 2010 – Ordinul „Virtutea Militară” in grad de Ofiţer și Emblema Onoarea Armatei României.

Articolul precedentRobert Negoiță spune că ar putea reveni în PSD, cu câteva condiții. „Actuala conducere a partidului trebuie să-și asume și să își ceară scuze public pentru modul în care a fost condusă România de către PSD în ultimii ani”
Articolul următorE oficial: Mihai Tudose a revenit în PSD. Adeziunea a fost completată pe 6 ianuarie