Dan Tudorache / Clotilde Armand

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dan Tudorache a anunțat care este deviza ce definește perfect  actuala administrație a Sectorului 1. „Blocăm tot! Chiar și pe noi!”, scrie fostul primar al Sectorului 1 după ce Clotilde Armand a blocat modernizarea străzilor Liliacului, Bujorilor și Nuferilor, „străzi de pământ”, cum le-a caracterizat primarul actual al Sectorului 1.

Mai mult, fostul edil a precizat că în martie 2020, sub administrația Partidului Social Democrat (PSD), Primăria a demarat o licitație pentru semnarea unui acord de reparare a străzilor respective. Valoarea totală era de 1 miliard de lei și se întindea pe o durată de patru ani.

„Acest acord-cadru cuprindea cadastrarea tuturor străzilor de pământ, serviciile de proiectare pentru lucrările de modernizare și reparații și lucrările de apa-canal pentru străzile de pamant, lucrările de asfaltare a străzilor de pământ, lucrări de reparații capitale ale străzilor asfaltate și lucrări de amenajare peisagistică a spațiului verde din proximitatea acestor străzi. În cadrul acestei proceduri au fost depuse 42 de oferte”, a mai scris Dan Tudorache pe pagina sa de Facebook.

Dan Tudorache: „Strada Liliacului, blocată de „Batman” de la USR!”

Totodată, fostul edil a menționat că la încheierea mandatului său, etapa de evaluare tehnică se finalizase.

„Administrația PSD avea planificat ca în acest prim contract să fie incluse străzile Bujorului și Nuferilor, străzi pentru care în anul 2020 au fost finalizate lucrările de apă-canal”, a precizat Dan Tudorache.

De asemenea, fostul edil a mai precizat că din cauza problemelor cadastrale, modernizarea străzii Liliacului a întâmpinat numeroase probleme. În timpul mandatului său, Dan Tudorache a reușit să convingă aproape toți proprietarii să își actualizeze cadastrele, doar unul singur nu a fost de acord.

Madamarmand a „înfrânt din nou”

„Unul singur nu a dorit sub nicio formă să facă acest lucru. Proprietarul în cauză este consilier local USR al Sectorului 1. Culmea este că nici administrația actuală nu a reușit să îl convingă. Consecința este că DALI-ul nu va putea fi avizat de către PMB, din cauza faptului ca trama stradală nu poate fi asigurată, iar Strada Liliacului va rămâne de pământ în continuare”, a mai spus Dan Tudorache.

Fostul edil e sigur că administrația USR nu va rezolva această problemă, iar blocajul se va întinde și anul următor. Totodată, Tudorache a mai precizat că mai devreme de martie-aprilie 2022 nu se va semna un contract de execuție de lucrări de asfaltare pentru aceste străzi.

În iunie 2020, actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut un videoclip pe strada Liliacului, în timpul campaniei electorale. Ea a precizat în acel moment că locuitorii așteaptă de peste 20 de ani să trăiască în condiții decente.

În stilul lui caracteristic, în urmă cu o săptămână, fostul edil al Sectorului 1 a lăudat „singura creație notabilă” a lui Clotilde Armand, mai exact criza gunoaielor. El a mai spus că șobolanul a ajuns să oglindească perfect administrația actualului primar.  „Cum războiul dus de Madamarmand cu „mafia gunoaielor” este departe de a se fi încheiat, consecințele lui ne vor afecta probabil pentru multă vreme de acum încolo”, a scris Dan Tudorache pe Facebook în acea perioadă.

Dan Tudorache îi invită pe cei din Sectorul 1 să viziteze expoziția „Șobolani și oameni”

Articolul precedentAUR a depus o plângere penală în legătură cu testarea COVID a elevilor
Articolul următorStarea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, iar unele dintre restricții au fost relaxate
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.