Deputatul Ionel Dancă, demisionar din grupul parlamentar al PNL, este critic cu actualul lider al partidului, dar și cu președintele Iohannis. Mai mult, Dancă susține că nu se așteaptă ca Florin Cîțu să cunoască statului PNL, având în vedere că la începutul săptămânii în cadrul Biroului Politic s-a decis o oarecare „flexibilizare” care ar însemna, printre altele, chiar aducerea la guvernare a social democraților, pe care tocmai Iohannis și Cîțu îi considerau „dușmanul poporului”. De altfel, luni seară ar urma ca PNL să decidă calea pe care o vor alege, refacerea coaliției cu USR sau alianța cu PSD.
„Nu știu ce decizii pregătesc cei care conduc acum PNL dar le spun să citească cu atenție statutul partidului. Politica de alianțe și de coaliție parlamentară sau guvernamentală precum și candidatul pentru funcția de Prim-ministru se aprobă de către Consiliul National al Partidului Național Liberal.
Potrivit art. 86, lit. c) din Statutul PNL, Biroul Politic Național propune Consiliului Național încheierea de alianțe electorale politice precum și politica de coaliție parlamentară sau guvernamentală. Iar Consiliu Național, în temeiul art. 81, lit. q), aprobă alianțele politice și politica de coaliție parlamentară sau guvernamentală”, a scris Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook.
Totodată, Dancă este de părere că de la Florin Cîțu, care abia a atins „borna” celor 5 ani, și care nu avea vechimea necesară pentru a candida la șefia partidului, obținând derogare în acest sens, nu se așteaptă ca acesta să cunoască statutul PNL sau să-l respecte.
„Din păcate, drama democratiei românești, în acest moment, este că niciunul dintre cei care au preluat ostil puterea de decizie în PNL, de la președintele Klaus Iohannis la noul președinte al partidului până la posibilul candidat de prim-ministru (n.r. Nicolae Ciucă), nu dau doi bani pe respectarea democrației din interiorul Partidului Național Liberal și, implicit, pe democrația din România”, a mai scris Ionel Dancă.
După anunțul lui Ludovic Orban, de plecare din grupul parlamentar al PNL, alți 14 parlamentari și-au dat demisia din grupul parlamentar. De altfel, Orban și-a anunțat inclusiv părăsirea partidului, dacă această conducere, nelegitimă în opinia sa, va face guvern cu PSD.
Dancă (PNL) avertizează. Mai mulți liberali îl vor urma pe Ludovic Orban