Sursa: news.un.org

Un bărbat din județul Caraș-Severin a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de droguri de risc, ocazie cu care anchetatorii i-au stricat „afacerea” pe care ar fi derulat-o încă din anul 2019.

Încă de luni, inculpatul fusese reținut pentru 24 de ore de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus, în urma unor activități judiciare fiind efectuate împreună cu SCCO Caraș-Severin, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Caraş-Severin și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

Procurorii aveau informații că bărbatul era stabilit în Spania, context în care, în urmă cu 3 ani, a început să distribuie din această țară droguri de risc, respectiv cannabis, consumatorilor de pe raza judeţului Caraş-Severin.

În vederea realizării activității infracționale, inculpatul achiziționa drogurile de pe teritoriul Spaniei și le introducea în țară folosind firme de transport persoane şi colete ulterior acestea fiind distribuite en-gros către consumatori”, detaliază DIICOT.

De aici, organele de cercetare penală au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Reșița, fiind identificate și ridicate peste 1,2 kilograme de cannabis și un cântar electronic. Ulterior, bărbatul a fost dus la audieri, după care a fost reținut și a fost sesizat Tribunalul Caraș-Severin pentru o măsură preventivă, solicitare încuviințată:

Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin, privind arestarea preventivă a inculpatului NEDA ION-CAIUS, în dosarul nr. 119-D/P/2019.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului: NEDA ION-CAIUS, pe o durată de 30 zile, de la data de 06 septembrie 2022, până la data de 05 octombrie 2022, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă corespunzător.

Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărătorul lui, privind luarea faţă de acesta a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi procurorul”.

Articolul precedentReprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București susțin că Blue Air nu a anunțat nimic înainte de a suspenda cursele
Articolul următorCiucă: ”Nu cred că cetățenii trebuie să își facă griji cu privire la costurile energiei”