Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis consideră că în România sunt respectate „valorile democratice”, în ciuda crizei politice actuale creată de ruptura dintre PNL și USR PLUS, fiind încrezător că vor fi găsite „cele mai potrivite soluții” pentru depășirea momentului.

„În România, se respectă valorile democratice, Constituția țării și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euroatlantic. Acesta este mesajul pe care vă rog ca fiecare dintre dumneavoastră să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră.

România continuă să fie o țară stabilă, care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate! Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru a depăși actuala criză politică și a continua o guvernare pentru dezvoltarea României”, a declarat Klaus Iohannis marți, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Iohannis, întâlnire cu fostul vicepremier Dan Barna

De altfel, preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, la ora 16.00, o întâlnire cu vicepremierul demisionar Dan Barna, co-preşedinte al USR PLUS, la Palatul Cotroceni, au precizat surse politice pentru Agerpres.

Miniștrii de la USR PLUS și-au dat demisia în această dimineață, după ce luni seară și-au anunțat public intenția. Întreaga criză a fost pornită ca urmare a demiterii ministrului de Justiție, Stelian Ion, în seara de 1 septembrie, fapt ce a dus la retragerea sprijinului politic al premierului Florin Cîțu, precum și depunerea moțiunii de cenzură în alianță cu AUR.

Interimatul celor șase portofolii va fi asigurat de miniștrii liberali: Florin Cîțu (Ministerul Fondurilor Europene), Raluca Turcan (Ministerul Sănătății), Lucian Bode (Ministerul Justiției, interimar din 2 septembrie, după revocarea lui Stelian Ion), Virgil Popescu (Ministerul Economiei) și Dan Vîlceanu (Ministerul Transporturilor).

În cursul zilei de astăzi a avut loc o nouă ședință, eșuată, a Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pe tema moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, după ce au fost alte trei încercări de punere pe ordinea de zi a Legislativului și stabilire a calendarului pentru dezbaterea și votarea moțiunii.

Circ de „AUR” în Parlament. Simion: „Mergem până la capăt”

Articolul precedentMasca sanitară ar putea redeveni obligatorie în Brașov
Articolul următorGuvernul a aprobat prima rectificare bugetară