Circ de „AUR” în Parlament. Simion: „Mergem până la capăt”

„Este dreptul nostru constituțional să-l dăm jos pe domnul Cîțu sau măcar să se supună la vot”, a subliniat George Simion

George Simion și Claudiu Târziu

Copreședintele AUR, George Simion, a făcut circ în Parlament, cu foarte puțin timp în urmă. „Avem acțiunea pe care am depus-o vineri. Este dreptul nostru constituțional să-l dăm jos pe domnul Cîțu sau măcar să se supună la vot. În momentul acesta, se anulează Constituția, se anulează democrația și nu mai avem voie să ne luptăm pentru un drept democratic, de a depune moțiune de cenzură”, adăugând că „toți parlamentarii AUR sunt aici, mergem până la capăt”, a spus George Simion, în această dimineață.

Potrivit spuselor lui George Simion, cvorumul nu a fost bifat, întrucât au lipsit parlamentarii PSD, cât și cei din PNL, așa cum era de așteptat.

Mai mult, George Simion pare să fie convins să voteze orice moțiune, dacă cea prezentă nu va reuși să se transforme în realitate, declarând că dacă PSD va reuși, nu se va da în lături să susțină noul demers, importantă pentru cei de la AUR fiind numai demiterea premierului Florin Cîțu, inamicul numărul unu al formațiunii sale, însă și a celor de la USR PLUS.

Reamintim că în tabăra USR PLUS s-a lăsat, în această dimineață, cu demisii în bloc. Miniștrii Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui și Cristian Ghinea și-au depus astăzi mandatele, locul acestora fiind ocupat de interimari PNL: Florin Cîțu (Ministerul Fondurilor Europene), Raluca Turcan (Ministerul Sănătății), Lucian Bode (Ministerul Justiției), Virgil Popescu (Ministerul Economiei) și Dan Vîlceanu (Ministerul Transporturilor).

În cursul zilei de astăzi se va desfășura o ședință a Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pe tema moțiunii de cenzură depuse de AUR și USR PLUS.

Citește și: Miniștrii USR PLUS au demisionat „triumfător” și „eroic”

Articolul precedentMiniștrii USR PLUS au demisionat „triumfător” și „eroic”
Articolul următorMasca sanitară ar putea redeveni obligatorie în Brașov
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.