Opt autobuze hibrid din cele peste 100 achiziționate de Primăria Capitalei au intrat de astăzi „în pâine”. Mijloacele de transport moderne sunt cumpărate cu finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”, valoarea contractului fiind de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Acest prim lot de noi vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei: Piaţa Romană, Calea Dorobanţi, Arcul de Triumf, Piaţa Presei, până la Complexul Comercial Băneasa.

Premieră națională! Azi a intrat pe traseu, pe arterele din București, primul lot de autobuze hibrid Mercedes Citaro! Așa cum am promis, continuăm să modernizăm parcul auto STB cu autovehicule ultramoderne și nepoluante! Pe lângă cele 400 de autobuze Euro 6 aflate în trafic, începând de astăzi, 7 iulie 2020, primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achiziționate cu finanțare nerambursabilă, vor circula pe traseul liniei 131.

Autobuzele, ultramoderne, sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum și un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

• Conform graficului de livrare, toate autobuzele hibrid vor fi livrate pana în ianuarie 2021.

• Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezați și 65 în picioare.

• Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garanție de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km”, a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Articolul precedentLa Arad transparența este mai mult de formă decât de bază
Articolul următorTăriceanu vrea ca Orban să fie cercetat pentru instigare la nerespectarea legilor: „ALDE nu vrea să fie complice la nășirea unui mic dictator”