Prefectul Capitalei nu a decis încă cu privire la starea de alertă în Sectorul 1!

Conform lui Alin Stoica, ambele părți, atât operatorul, Romprest, cât și autoritatea contractantă, Primăria Sectorului 1, au responsabilitatea legală a asigurării continuității serviciului public de salubritate

Foto: preluare EVZ

Prefectul Capitalei Alin Stoica a precizat că nu a luat, încă, o decizie cu privire la instituirea stării de alertă sanitară în Sectorul 1.
El a spus că mai așteaptă raportul Gărzii de Mediu, care a efectuat măsurători cu privire la poluarea din Sectorul 1, dar care nu ar fi descoperit creșteri semnificative la principalele substanțe poluante, conform lui Stoica.

Direcția de Sănătate Publică București a amendat operatorul de salubritate cu 4 000 lei și a dispus reluarea ridicării gunoiului in 12 ore de la spitale și în 48 de ore de la populație, măsuri ce au fost duse la îndeplinire de către Romprest, mai spune prefectul Capitalei

Conform lui Alin Stoica, ambele părți, atât operatorul, Romprest, cât și autoritatea contractantă, Primăria Sectorului 1, au responsabilitatea legală a asigurării continuității serviciului public de salubritate. În cadrul contractului existent, fiecare dintre cele două părți trebuie să își îndeplinească obligațiile cu bună credință, iar divergențele trebuie soluționate în instanță. 

Prefectul Capitalei a amenințat, însă, că orice nouă suspendare a serviciului de salubritate în Sectorul 1 va duce la concluzia că este necesară instituirea stării de alertă sanitară. 

În context, trebuie amintit faptul că operatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1, Romprest, a anunțat că va ridica gunoiul doar până în această seară, la orele 19:00, deoarece acesta este termenul până la care sortatorii de deșeuri au acceptat să primească gunoiul din Sectorul 1, dacă nu vor fi plătiți. 

De asemenea, trebuie menționat și faptul că ridicarea gunoiului a fost oprită de către Romprest din cauza blocajului generat de neplată datoriilor către sortatorii de deșeuri. Toate capacitățile de colectare a gunoiului erau pline și toți cei trei sortatorii refuzau să primească deșeuri din Sectorul 1.

PNL Iași l-a răsplătit pe consilierul USR PLUS care a votat bugetul lui Chirica

Ar mai trebui amintit și faptul că problemele privind ridicarea gunoiului au apărut pentru prima dată în Sectorul 1 în noiembrie-decembrie anul trecut. Atunci, Romprest a început prin a sista colectarea depozitelor spontane de deșeuri de pe strazile Sectorului 1, acuzând neplată facturilor de către Primăria din Banu Manta.

Articolul precedentPNL Iași l-a răsplătit pe consilierul USR PLUS care a votat bugetul lui Chirica
Articolul următorActe de vandalism la Sfântu Gheorghe și la Ploiești: când punctul de vedere se impune cu pumnul